Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOJA VAM JE BOLJA?

Nevjerojatno! Nijemci obradili i prisvojili Dinamovu himnu

Stuttgart
Foto: screenshot/youtube
1/2
12.02.2014.
u 10:44

Njemački rock-bend na svom albumu prvijencu "Alles auf deinen Deckel" uzeo je instrumental Dinamove himne "Dinamo ja volim" koju su snimili i otpjevali Pips Chips & Videoclips.

Većina navijača Dinama neugodno se iznenadila kada je na YouTubeu osvanula pjesma "Unser Revier" njemačkog benda Begbie Boys.

Naime, njemački rock-bend na svom albumu prvijencu "Alles auf deinen Deckel" preuzeo je instrumental Dinamove himne "Dinamo ja volim" koju su snimili i otpjevali Pips Chips & Videoclips.

Dečki iz njemačkog benda barem su se potrudili staviti svoje riječi, ali gotovo je nevjerojatno da je onda njihovu pjesmu kao svoju prigrlila navijačka skupina Stuttgarta.

U komentarima ispod pjesme na YouTube može se vidjeti kako većina BBB-a nije sretna zbog plagijata Nijemaca, koji su pak oduševljeni novom himnom.

 

 

Komentara 42

Avatar MK
MK
12:10 12.02.2014.

Temeljac je "Popevke sem slagal i rožice bral"... ...podsjetnik - i njemacka himna koju je napisal Joseph Haydn temelji se na hrvatskoj pjesmici "Stal se jesem rano jutro".

Avatar s_trava
s_trava
11:19 12.02.2014.

Pjevaju li to njemci hail, hail, hail - dom! dom! dom! Može li to netko prevesti.

Avatar emigrant
emigrant
12:30 12.02.2014.

Sad kad se Ripper obogati od naknada koje će mu isplatiti njemački Zamp. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije