Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA liga

Nevjerojatni Butler dobio laktom u glavu i nadmašio Michaela Jordana

Jimmy Butler
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
04.01.2016.
u 10:15

- Ja se trudim biti što bolji, ali samo je jedan Michael Jordan - kazao je 26-godišnji Butler.

Košarkaš Chicago Bullsa Jimmy Butler može se pohvaliti kako je jedno poluvrijeme bio bolji i od legendarnog Michaela Jordana.

Butler je u gostujućoj pobjedi Bullsa protiv Toronta 115:113 zabio čak 40 koševa u drugom poluvremenu oborivši klupski rekord koji držao Jordan. 'Gospodin zrak' je 1988. protiv Milwaukeea zabio 39 koševa u jednom poluvremenu i do sada je to bio klupski rekord. Butler je zabio ukupno 42 koša uz šut iz igre 15-23, te 10-11 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i pet asistencija i četiri skoka.

"Molim vas nemojte me uspoređivati s Jordanom. Mislim da to nema smisla. Ja se trudim biti što bolji, ali samo je jedan Michael Jordan," kazao je 26-godišnji mladić iz Houstona.

Butler je 'poludio' nakon što je u drugoj četvrtini dobio laktom u glavu pri čemu je zaradio jedan šav.

"Stvarno sam poludio nakon što me DeMarre Carroll slučajno udario. Izašao sam na parket i zaigrao maksimalno agresivno. Sada me više nitko neće udarati," kazao je sa smiješkom. 

Odličan je bio i Pau Gasol koji je upisao 17. 'double-double' ove sezone. Ovoga puta upisao je 19 koševa i 13 skokova. Nikola Mirotić je dodao 17 koševa. U domaćim redovima trojica igrača su ubacila više od 20, no to nije bilo dovoljno za pobjedu. DeMar DeRozan je ubacio 24 koša, Kyle Lowry je dodao 22 koša i 10 asistencija, a Luis Scola 22 koša i pet skokova.

"U posljednjoj četvrtini smo primili 34 koša što je nedopustivo. Butler je bio sjajan, no mi smo u obrani igrali očajno," kazao je Dwane Casey, trener Raptorsa koji su zadnji put dobili Bullse u prosincu 2013.

Los Angeles Lakersi su pobijedili Phoenix Sunse 97:77 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu što im nije uspjelo od veljače prošle godine. Bio je to ujedno i deveti uzastopni poraz Sunsa. Lakerse je do tek osme pobjede ove sezone uz 27 poraza (gori skor ima tek Philadelphija 3-33)  predvodio Lou Williams sa 30 koševa pri čemu je zabio šest trica. Larry Nance Jr je dodao 15 koševa i 14 skokova, a Roy Hibbert 13 koševa. Kobe Bryant nije nastupio. 

Kod Sunsa najefikasniji su bili Brandon Knight sa 25 koševa i devet asistencija, te Mirza Teletović sa 16 koševa i osam skokova.

Miami je na gostovanju slavio protiv Washingtona 97:75. Domaćin se držao tek u prvoj četvrtini, a nakon što je Miami dobio drugu dionicu 25:7 više nije bilo povratka. Zanimljivo, Wizardsi su prošlog mjeseca na gostovanju zabili Miamiju 114 koševa i upisali pobjedu. Ovoga puta postigli su dvostruko manje koševa.

Goste su do pobjede predvodili Chris Bosh sa 23 koša i sedam skokova, Goran Dragic sa 18, te Gerald Green sa 15 koševa. Odličan je bio i Hassan Whiteside sa šest koševa, ali i 13 skokova i šest blokada. Kod domaćina najefikasniji su bili John Wall sa 14 i Ramon Sessions sa 13 koševa.

Ostali rezultati: New York - Atlanta 97:111, Denver - Portland 106-112.

>>Kobe Bryant nije najbolji suprug ni uzoran otac, ali je postao najbolji košarkaš svoga vremena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije