Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li ovo šala!?

Nevjerojatna inicijativa: Evo što EU želi promijeniti na dresu hrvatske reprezentacije

Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.02.2017.
u 18:15

Reprezentacije članica trebale bi načiniti izmjene na grbovima kako bi se promicale vrijednosti Europske unije.

Hoće li uskoro dres hrvatske nogometne reprezentacije biti značajno promijenjen, pitanje je koje su si mnogi danas postavili čuvši za nevjerojatnu inicijativu Europske unije. Naime, prema ideji iz Bruxellesa reprezentacije članica trebale bi načiniti izmjene na grbovima kako bi se promicale vrijednosti Europske unije.

Zamišljeno je da grbovi imaju plavu podlogu te budu okruženi žutim zvjezdicama koje simboliziraju jedinstvo i solidarnost. 

Sličan prijedlog već je viđen 2011. godine, ali nije usvojen. Hoće li ubuduće na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama uz nacionalna na dresovima biti i obilježja EU ostaje za vidjeti.

>>Imate Payetov dres, dođite u West Hamov dućan i zamijenite ga

>>Pogledajte sjajan potez Realova kapetana: Sergio Ramos zamijenio dres za besplatni obrok

Komentara 11

NV
novo vriijeme
18:26 03.02.2017.

Korak prema brisanju postojećih država i stvaranja jedne Europske države sa dva standarda jedan za vodeće nacije i drugim za provinciju zvanu Hrvatska

VL
vladimir964
19:09 03.02.2017.

Greška u formulaciji i Bruxellesa, pa i autora. Naime: repka nije reprezentacija Hrvatske, pa niti jedna reprezentacija nije ekipa svoje zemlje, nego NOGOMETNOGA SAVEZA. Naime članovi FIFA-e i UEFA-e nisu države, nego nogometni savezi. Upravo stoga Velika Britanija može imatii 4 predstavnika na natjecanjima. Dakle, u krajnjem slučaju mogli bismo i mi imati dvije reprezentacije, pa i više: recimo dalmatinsku, kontinentalnu, istarsku ili koliko god hoćete. Glavno je učlaniti se u međunarodnu asocijaciju, a to je samo pitanje novca. Pa stoga i nisu niti na jednom dresu nacionalni grbovi, nego grb nogometnih saveza. Dakle: EU ne može prisdiljavati nikoga ni na što, pošto nogometni savez nije njegov član, nego međunarodne asocijacije. A te asocijacije su zapravo udruge, poput udruge jodlaša iz Švicarske. Upravo stoga i mogu raditi što hoće u financijskom pogledu.

HR
hr76
20:25 03.02.2017.

Kod nas je to barem lako, zlatnu loptu pretvoriti u plavu loptu sa zvjezdicama i problem riješen. U sam štit nikako ne dirati, odličan je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije