Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP hrvanje

Neven Žugaj bez odličja, izgubio borbu za broncu

Neven Žugaj
Igor Kralj/PIXSELL
13.03.2016.
u 20:00

Božo Starčević je kategoriji do 80 kg u osmni finala bio bolji od Latvijca Aleksandrasa Visnakovisa tehničkom nadmoći (11-0), da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Rus Ramazan Abačarajev (1-5)

Hrvatski hrvači ostali su bez odličja na Europskom prvenstvu u Rigi, nakon što u kategoriji do 75 kg grčko-rimskim načinom Neven Žugaj poražen u borbi za broncu od Mađara Laszla Szaba. 

Mađarski hrvač je slavio pobjedu na bodove (4-2) koja mu je donijela brončano odličje, a 32-godišnjem Nevenu Žugaju plasman na peto mjesto. Hrvatski borac ostao je tako na jednom brončanom odličju s europskih prvenstava, osvojenom 2005. godine u Varni.

Osim Nevena Žugaja posljednjeg dana natjecanja na EP-u u Rigi u akciji su bila još trojica hrvatskih reprezentativaca. Dominik Etlinger je u kategoriji do 71 kg u kvalifikacijskom kolu pobijedio aktualnog svjetskog prvaka Nijemca Franka Staeblera na bodove, u osmini finala bolji je bio od Grka Gievgkenija Pentoretsa tehničkom nadmoći (9-0), a u četvrtfinalu je izgubio od Mađara Balinta Korpasija (0-3). Kako je Mađar zaustavljen u polufinalu, Etlinger nije dobio priliku u repesažu se probiti do borbe za broncu.

Božo Starčević je kategoriji do 80 kg u osmni finala bio bolji od Latvijca Aleksandrasa Visnakovisa tehničkom nadmoći (11-0), da bi ga u četvrtfinalu zaustavio Rus Ramazan Abačarajev (1-5). Rus je poražen u polufinalu pa je Starčević ostao bez nastupa u repesažu.

U kategoriji do 85 kg Nenad Žugaj je u kvalifikacijama pobijedio Estonca Eerika Apsa na bodove (3-1), a u osmini finala je tijesno poražen (0-1) od Mađara Viktora Lorincza koji je već na sljedećem koraku zaustavljen.

Hrvatski su reprezentativci tako u Latviji ostali bez ijednog odličja, a najbolje plasmane (5. mjesto) ostvarili su Ivan Lizatović (do 59 kg) i Neven Žugaj (do 75 kg). Mnogo važnije natjecanje za hrvatske borce bit će europski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, kojem je od 15. do 17. travnja domaćin Zrenjanin, a na kojem će finalisti po pojedinim kategorijama izboriti nastup u Rio de Janeiru.  

>>Dubrovački Gladiator najbolji MMA team u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije