Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika čast

Neven Spahija odlazi u NBA ligu, u Atlanta Hawkse!

Neven Spahija
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
04.08.2014.
u 21:18

Spahija je kao prijatelj Gregga Popovicha, trenera San Antonija, nekoliko puta odlazio u SAD pratiti NBA utakmice, a tada je i upoznao Budenholzera

Nakon neuspješne epizode u Ciboni, koja je završila u studenom prošle godine, Neven Spahija pronašao je novi angažman i to u NBA ligi! Hrvatski stručnjak od sljedeće će sezone biti pomoćni trener Atlanta Hawksa. Potvrdili su to Hawksi i na službenoj stranici.

- Neven je jedan od najuspješnijih trenera u Europi i oduševljeni smo što nam se pridružio. Mi kao klub imamo veliko poštovanje prema međunarodnoj košarci te ćemo sigurno uvelike napredovati zbog njegovog bogatog iskustva i drugačije perspektive, izjavio je glavni trener Hawksa, Mike Budenholzer.

Spahija je kao prijatelj Gregga Popovicha, trenera San Antonija, nekoliko puta odlazio u SAD pratiti NBA utakmice, a tada je i upoznao Budenholzera.

Trenersku karijeru započeo je u Ciboni 2000. godine, a još je, između ostalih, vodio Fenerbahče, Valenciju, Tau Ceramicu, Maccabi, Krku, Lietuvos Rytas, kao i reprezentaciju Hrvatske. No, ovo će mu sigurno biti jedan od najvećih, ako ne i najveći izazov u karijeri.

Atlanta je prošle sezone bila osma na Zapadu, a u prvom krugu doigravanja pobijedila ju je Indiana s 4:3 u seriji.

>>Nakon sastanka s Bandićem Aco Petrović i službeno preuzeo Cibonu

Komentara 1

GD
goran.durinic
22:08 04.08.2014.

Želim mu sve najbolje u NBA. I da Neven Spahija uspije tamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije