Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA ANCELOTTIJU

Neumorni Modrić ne osjeća teret godina: Ne volim kad me trener odmara, želim igrati!

21.10.2021.
u 07:00

- Kao što možete vidjeti, na svakoj utakmici bez problema istrčava 90 minuta pa i više. Brojni se igrači ozljeđuju, ali on ne. Luka radi i tijekom godišnjeg odmora.

Isključivo zbog svojih nogometnih izvedbi na travnjaku Luka Modrić (36) po tko zna koji put u centru je pozornosti u hrvatskom, španjolskom, ali i svjetskom javnom diskursu. U utorak je tijekom utakmice svojeg Real Madrida protiv Šahtara, unatoč dominaciji Salaha protiv Atlética te rapsodiji Messija i Mbappea protiv Leipziga, baš Luka bio nogometaš koji je ispred svih tih zvijezda bio u globalnom ‘trendingu’ na društvenim mrežama. Vjerojatno ste se upitali zašto smo se odlučiti napisati već jedno tisućitu rundu hvalospjeva našem kapetanu, ali realnost je takva da je on zaslužio još nekoliko rundi hvalospjeva jer ovo što radi je jednostavno toliko dobro da je ponekad i pomalo nevjerojatno.

Bolje nego na PlayStationu

U utorak je Luka u utakmici trećeg kola Lige prvaka bio glavni motor i pokretač momčadi koja je s 5:0 razmontirala Ukrajince, a šlag na tortu svoje sjajne partije stavio je u 56. minuti kad je besprijekornim dubinskim dodavanjem presjekao obranu Šahtara i uposlio Viniciusa koji je lagano poentirao za 2:0. “Poslao je Viniciusu pas kakav nikome drugom ne bi uspio ni na PlayStationu ili da dva dana vježba na terenu. Igrajući bliže Šahtarovu golu, donosio je prevagu Realu” ili “Modrić je izbacio obranu Šahtara kao da ne dodaje nogom, nego kao da taj potez crta olovkom” ili pak “Modrićevo dodavanje za Viniciusov gol podiglo je svakog navijača Reala na noge, oni se ne mogu prestati zaljubljivati u njega”, samo su neke od rečenica koje je španjolska Marca udijelila Modriću, a ukupno su mu u tiskanom izdanju posvetili šest tekstova.

September 15, 2021, Milan, United Kingdom: Milan, Italy, 15th September 2021. Luka Modric of Real Madrid is substituted for team mate Eduardo Camavinga during the UEFA Champions League match at Giuseppe Meazza, Milan. Picture credit should read: Jonathan Moscrop / Sportimage Photo via Newscom
Foto: Jonathan Moscrop

Osim njegove virtuoznosti, sve je češće u fokusu i njegova nevjerojatna izdržljivost. Jer, gledajte, igrači poput Ronalda ili Ibrahimovića u nešto poznijim godinama kao napadači mogu prilagoditi svoj stil igre tako da manje sudjeluju u izgradnji napada i u obrani pa samim time i znatno manje trče, ali Luka kao srce igre Real Madrida i ključni veznjak to si na svojoj poziciji ne može dopustiti. Najviše zbog toga Lukina je izdržljivost tako impresivna.

– Luka je pokazao sjajnu formu, nemam nikakve potrebe rotirati ga, nije on dijete. Možemo samo uživati u njegovu iskustvu. On, Kroos i Casemiro osvojili su sve, a i dalje su gladni trofeja. Mogu im se samo nakloniti – rekao je Realov strateg Carlo Ancelotti, a i Luka je sam potvrdio svoju vrhunsku kondiciju:

– Fizički se osjećam odlično, kako vrijeme prolazi sve bolje. Ne volim kada sjedim na klupi, kada ne igram, kada me trener odmara, želim igrati i vjerujem da mogu još nekoliko godina biti na ovom nivou – rekao je Luka nakon susreta u Ligi prvaka.

Kad pogledamo neke od najboljih veznjaka 21. stoljeća, uočavamo da i kod onih najizdržljivijih i najboljih s 34 ili 35 godina prestaje igranje na najvišoj razini. Iniesta je s 34 godine otišao u Japan, Xavi s 35 u Katar, a Gerrard s 35 u LA Galaxy, dok su francuski velikani poput Zidanea i Vieire s 34 na leđima već otišli u mirovinu. Iako je Luka gotovo jedini ‘box-to-box’ veznjak na svijetu koji je ovako dugo uspio zadržati vrhunsku kvalitetu, ne postoji pitanje o tajni Modrićeve izdržljivosti. Ništa tu nije tajna, jasno je da su u pitanju red, rad i disciplina.

Trenira i na godišnjem

– On je izuzetno posvećen svojoj pripremi. Na treninge dolazi ranije i odrađuje pripremne vježbe u suradnji sa mnom, i tako svaki dan. On je 24 sata dnevno posvećen tom sportu. Uredno i kvalitetno živi i neprestano radi na svojoj kondiciji i njezinu održavanju, što je izuzetno važno. Kao što možete vidjeti, na svakoj utakmici bez problema istrčava 90 minuta pa i više. Brojni se igrači ozljeđuju, ali on ne. Luka radi i tijekom godišnjeg odmora. Na moru primjerice pliva, koristi gume... Za vrijeme godišnjeg, možda je imao ukupno tri dana da ništa nije radio. Posvetio se tome u potpunosti i odlučio živjeti sportski – rekao je Lukin kondicijski trener Vlatko Vučetić.

Zbog svega navedenog nije ni čudo da je Modrić i u 2021. godini među 30 nominiranih nogometaša za Zlatnu loptu. Njemu ne treba sezona s deset pogodaka ni sezona u kojoj će Real imati žetvu trofeja da bi nogometna javnost primijetila koliko je dobar. I to je najveći pokazatelj Lukine kvalitete, da se uspijeva istaknuti u sustavu u kojem se cijene isključivo golovi i trofeji.

Komentara 2

DU
Deleted user
07:56 21.10.2021.

Ne odmara tebe trener već te ne želi u timu. Igraš kad nema druge alternative. Šalim de Luka, ti si još uvjek dobar

DU
Deleted user
15:51 21.10.2021.

prva klasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije