Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zec slavi 45. rođendan

Neumorni Goran Ivanišević i dalje je veliki zabavljač

Goran Ivanišević
Foto: Daniel Bockwoldt/DPA/PIXSELL
1/12
13.09.2016.
u 09:35

Hrvatski tenisač rođen je u Splitu 13. rujna 1971., pobijedio je u Wimbledona 2001. godine i Davisovu kupu 2005. s teniskom reprezentacijom

Goran Ivanišević danas slavi 45. rođendan. Hrvatski tenisač rođen je u Splitu 13. rujna 1971., pobijedio je u Wimbledonu 2001. godine i Davisovu kupu 2005. s teniskom reprezentacijom. Dobitnik je Državne nagrade za šport "Franjo Bučar" 1992., a pet puta je osvajao naslov sportaša godine Sportskih novosti. 

Ivanišević je skrenuo pažnju međunarodne teniske javnosti na rat u Hrvatskoj tijekom turnira u Wimbledonu 1991. kada je oštro osudio agresiju i tražio pomoć međunarodne zajednice.

Na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. je Hrvatska po prvi put samostalno nastupila, a Ivanišević je tom prilikom osvojio dvije medalje za svoju domovinu, u trenutku kada je to bio ogroman motiv i poticaj nakon osamostaljenja Hrvatske.

I danas je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih sportaša u zemlji i svijetu.

Nadimak Zec najveći hrvatski tenisač svih vremena Goran Ivanišević dobio je kao dijete zbog brzine.

Spontan i iskren, Zec je znao nasmijati, ali i razljutiti suparnike, suce...

– U tenisu nema laganja, ne mogu uljepšavati stvari. Dosta sam povučen i ne volim puno govoriti. Miran sam i sa strane gledam što se događa. Na terenu sam bio takav kakav sam bio – rekao je Ivanišević.

– Moj je problem to što svaki meč moram igrati protiv petorice suparnika: suca, publike, sakupljača loptica, terena i sebe – izjavio je jednom Ivanišević, koju je portal Bleacher Report stavio u deset najboljih izjava tenisača.

 

I još jedna Zecova izjava našla se u Top 10. Razljutio se nakon što primijetio da njegova imena nema na ATP-ovoj listi igrača: 

– Izgubili su moje ime. Netko je istrgnuo stranicu. Ali ja sam glavni sponzor turnira! Platio sam najviše kazni! Kraj mog imena trebalo bi pisati: Ovo je čovjek koji je platio najviše kazni.

 

Jednom je za Ivana Lendla izjavio:

– Lendl nikad neće biti veliki igrač na travi jer jedini put kad se približi mreži onda kad ti stisne ruku. 

 

Jednom je o sebi rekao:

– Sa mnom nikad ne znaš što slijedi!

To je potvrdio u wimbledonskom finalu koji je ušao u povijest. 

 

Goran je prije 15 godina u spektakularnom meču pobijedio Australca Patricka Raftera. Ivanišević je postao igrač s najnižim rankingom u povijesti i prvi igrač s pozivnicom koji je osvojio ovaj prestižni turnir. Dan nakon osvajanja Wimbledona, priređen mu je veliki doček na splitskoj Rivi.

Komentara 6

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
12:39 13.09.2016.

malo je manje bio zabavan kad se obznanila veza dragovićke sa puno mlađim dečkom

DU
Deleted user
10:37 13.09.2016.

Jedan od najviše prgavih tenisača, ali čak ni kao takav nije mogao "opstati" u Splitu nego je dom pronašao u Zagrebu. Kad su mu u Splitu prigovarali za novac koji je zaradio, onda bi on odgovorio da svatko to može, kupiš reket i patike i evo love..

MN
Mnd7779
12:26 14.09.2016.

Legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije