Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši najbolji igrač svijeta

Sjajni Brazilac u Splitu: 'To vam je kao da u Hajduk dođe Ronaldinho'

Neto
Foto: Screenshot
21.02.2016.
u 09:30

– A što da vam kažem, jedva čekam da nam se priključi. Bit će užitak voditi takvog igrača. Ovim potezom pokazali smo koliko smo snažan i organiziran klub. Nije bilo lako, puno smo toga morali organizirati kako bi Neto došao u Split. Jedno je sigurno, nikada takav igrač nije bio na ovim prostorima – kazuje Perica.

Ne stišava se euforija oko brazilskog malonogometnog superstara Neta, koji je u posljednjim sekundama prijelaznog roka potpisao za Split Tommy.

– To vam je kao da u Hajduk dođe Ronaldinho – govori jedan poznavatelj malonogometne scene.

Brazilac, danas 34-godišnjak, bio je najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2012. godine, kao kapetan je predvodio karioke.

Neto će se momčadi Mladena Perice Štrle priključiti sredinom ožujka, potpisao je na tri mjeseca.

– A što da vam kažem, jedva čekam da nam se priključi. Bit će užitak voditi takvog igrača. Ovim potezom pokazali smo koliko smo snažan i organiziran klub. Nije bilo lako, puno smo toga morali organizirati kako bi Neto došao u Split. Jedno je sigurno, nikada takav igrač nije bio na ovim prostorima – kazuje Perica.

Jeftiniji od mnogih igrača

Ono što je najvažnije, momčad koju sponzorira Tomislav Mamić, vlasnik tvrtke Tommy, želi postati prvakom Hrvatske, a veliki rival Nacional u ovom prijelaznom roku nije stajao prekriženih ruku.

– Tražili smo nekog od slobodnih igrača, a u Brazilu je završilo prvenstvo. Do Neta smo došli preko nekoliko ljudi, poznaje ga i naš igrač Genario. Dvojio je hoće li doći ili ne, konačni pristanak dao je kada mu je Genario ispričao sve o gradu Splitu, ali i o klubu. Shvatio je da dolazi u prelijep grad, u posložen klub – kaže Perica.

Financijske detalje u klubu ne žele iznositi, ali nije sporno da će Neto biti jeftiniji od mnogih igrača. Naime, Neto dolazi na tri mjeseca, stiže pred doigravanje, a prema procjenama onih bliskih malonogometnom tržištu Split će za njegove usluge izdvojiti između 20.000 i 30.000 eura.

Pojačanje za doigravanje

– To je isplativo, ovakav sustav natjecanja dopušta da dobar dio sezone igraš s domaćim igračima, budeš pri vrhu, a onda se u doigravanju pojačaš. Ovo što je napravio Split je vrhunski potez. Za taj novac mogli su dovesti dva kvalitetna igrača ili jednu ovakvu planetarnu zvijezdu – kaže nam sugovornik blizak vodstvu Splita.

Uostalom, koliko je odzvonio njegov dolazak dovoljno govori činjenica da je Splitu na dovođenju Neta čestitao i rival Nacional. Svi se raduju velikom srazu na parketu, a u redovima Split Tommyja razmišljaju i o preseljenju u veliku dvoranu, jer će ona mala na Gripama, s kapacitetom od 1200 mjesta biti pretijesna.

O financijama nitko ne voli govoriti. Ricardinho, zvijezda Portugala, koji je oduševio na Euru u Beogradu igra za mjesečnu plaću od pedesetak tisuća eura. A Neto je imao izuzetnu ponudu iz Irana, međutim nije želio ići u nepoznato. U Splitu ima društvo iz Brazila, u redovima kluba su njegovi sunarodnjaci Genario i Davi.

>> Je li to moguće? Bivši najbolji igrač svijeta potpisao za Split

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije