Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEĆE ZABORAVITI

Nesuđeni trener Hajduka: Moj je otac s 13 godina golim rukama zakopao roditelje i sestru

Avram Grant
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/5
27.09.2019.
u 10:01

Kada dođete u moje godine shvatit ćete da više neće biti nikoga koji će mlađoj generaciji ispričati što se dogodilo. Zato je to tako važno jer dolazimo kraju ere onih koji su preživjeli holokaust, zaključio je

Avram Grant, izraelski stručnjak i bivši trener Chelseaja progovorio je o svim strahotama koje je njegov otac morao proživjeti tijekom holokausta

U razgovoru za CNN otkrio je strašne događaje koji su se događali za vrijeme Drugog svjetskog rata i govorio o strašnim posljedicama prouzročenima ratom.

– Kada sam imao 15 godina, sjedio sam s prijateljem na balkonu svog doma i čuo kako otac vrišti i viče – rekao je Grant koji je dodao kako ni u Hitchcockovim filmovima nije čuo nešto toliko strašno. 

– Bio je to šok za mene. Otac mi je vikao, a ja sam pitao majku što se događa. Ona je bila smirena i samo ga je pomazila, a otac se vratio na spavanje – nastavio je Grant koji je tog dana donio odluku kako će pokušati shvatiti odakle snaga njegovu ocu da nakon takvog pakla ostane sretna i optimistična osoba.

Grantov otac 1941. godine pobjegao je iz okupirane nacističke Poljske u dobi od 13 godina s ostatkom obitelji prije nego što je protjeran u sjevernu Rusiju, gdje su se temperature spuštale do minus 40 Celzijevih stupnjeva. Preživjeli su samo Meir (Avramov otac) i njegov brat.

– Moj je otac golim rukama zakopao roditelje i sestru, morao je sam iskopati grob – otkrio je potresan detalj Grant. – Imao je 13 godina. To je sve zbog mržnje. Zbog toga sam uvijek otvoren za razgovor o tome – kaže Grant koji je za kraj objasnio zašto mlade želi upoznati s ovom temom:

– Kada dođete u moje godine, shvatit ćete da više neće biti nikoga tko će mlađoj generaciji ispričati što se dogodilo. Zato je to tako važno jer dolazimo kraju ere onih koji su preživjeli holokaust – zaključio je trener za kojeg se svojedobno, prije desetak godina, govorilo da je jako blizu dolaska na klupu hrvatskog prvoligaša Hajduka

>>> Pogledajte reakcije igrača Dinama nakon velike pobjede u Ligi prvaka

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar marijaija
marijaija
13:07 27.09.2019.

Za njihove price se cuje i nakon 80 godina, hrvatske se zatiru odmah😰😰

Avatar Django
Django
15:29 27.09.2019.

Dakle, ja vidim stvar ovako; njegova obitelj je pobjegla 41-ve iz okupirane (nikako nacističke kako ovdje piše), i to u Rusiju, koja je u tom trenutku možda još bila u miru sa Njemačkom, inače bi, pogotovo kao Židov, teško prošao liniju fronta. To znači da ih je na sjever Rusije, pretpostavljam u neki gulag, prognao totalitarni komunistički Staljinov režim, vjerojatno pod sumnjom da su špijuni. Članak je očito digestirani (skraćeni) Copy-paste + Google Translator. Ali, iskreno, ne vidim kakve veze sve to ima sa nogometom.

Avatar rubinet
rubinet
10:19 27.09.2019.

u rubrici sport malo politike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije