Naslovnica Sport Borilački sport

Nespremna Marina Sumić osvojila srebro na EP-u u Manchesteru!

Za Marinu Sumić ovo je šesta medalja u karijeri na velikim natjecanjima
03. svibnja 2012. u 17:00 3 komentara 42 prikaza
Marina Sumić (1)
Foto: Dražen Brajdić
Pogledajte galeriju 1/12

Marina Sumić (62 kg) nastavila je svoj trofejni niz. Na Europskom prvenstvu u Manchesteru, osvojila je srebro. Nakon briljantna polufinalna izdanja protiv Ruskinje Češuine (9:2), mlada Zagrepčanka ostala je bez potrebne svježine za savršen svršetak dana. Pogurnuta sudačkim vjetrom u prsa, Francuskinji su dosuđena dva sumnjiva udarca u glavu za šest bodova, Sumić je u finalu izgubila od Merlene Harnois (6:11).

Aktualna svjetska doprvakinja, kao prva nositeljica, u prvom je kolu bila slobodna dok je u drugom krugu pobijedila Ukrajinku Dariju Jakovljevu (12:5). U borbi za medalju pred nju je izašla Talijanka Cristiana Rizzelli, koja je pobijeđena sa 9:7. Doduše, tek na isteku borbe, pet sekundi prije kraja, uspjela je protivnici prodati nogu u glavu, udarac vrijedan tri boda. Isto to učinila je, također pet sekundi prije kraja borbe, i u polufinalnom dvoboju.

- Marina je djelovala umorno, do polufinala borila se ispod svojih mogućnosti, no to je vrlina kada i u stanju koje nije tvoj maksimum možeš osvojiti medalju. Zbog oljede šake, a potom i rupture lista, Marina nije imala pravi ritam treniranja, možda sam i ja pretjerao s pripremama, no najvažnije je da je Marina nastavila osvajati medalje - kazao je muški izbornik Toni Tomas.

Za simpatičnu članicu Metalca, 20-godišnju studenticu druge godine stomatologije, bila je to šesta medalja u karijeri na velikim natjecanjima. Nakon jednog zlata (EP do 21) i četiri srebra (SP seniorki, SP juniorki, EP juniorki i EP kadetkinja).

- Sretna sam i zbog toga što sam ove sezone imala dosta ozljeda pa sam jedva spojila tri turnira. Bez ozbira na to, Savez i izbornik su u mene imali povjerenja i poveli me na prvenstvo za što im zahvaljujem. Sada imam cijelu kolekciju tih medalja, još mi fali samo olimpijska. To ćemo u Riju, sada neka seke Zaninović prvo osvoje zlato - kazivala je Marina.

Osim Harnois, prvacima Europe prvog dana prvenstva postali su još i Grkinja Koutsou (46 kg), Rus Magomedov (54 kg) i Talijan Basile (preko 87 kg) koji je u finalu pobijedio Slovenca Trajkovića.

U petak, drugog dana EP-a, hrvatske boje brane Lucija Zaninović (49 kg), Stipe Jarloni (58), Nikola Bojo (87 kg) i Ivana Žagar (preko 73 kg).

 

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • Luminarc:

    Svaka cast - al Te-Kvon-Do? Stvarno? Kaj nemate Spell-Check? Jos se uvijek pise Taekwondo.

  • krillin:

    Bravo Marina! Osobno mi je drago što se počelo pisati o taekwondou, tako da gramatiku opraštam.

  • jolly:

    Bravo Marina! Niz se nastavlja. Ako se ne varam, Brajdić je na finalu sjedio u prvom redu, i mogao je vidjeti kako se piše taekwondo (bez ikakvih crtica), a i čuti, kako se izgovara tekvando.