Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A igrala se prijateljska utakmica...

Neredi u Litvi, poljski huligani izboli policajca

austrija
Marko Prpić/Pixsell
26.03.2011.
u 15:59

U sukobima s policijom uhićeno je 12 poljskih državljana, a da obuzdaju huligane policajci su morali koristiti suzavac te policijske pse.

Oko 200 poljskih huligana sukobilo se s litavskom policijom uoči i tijekom prijateljske nogometne utakmice između domaće Litve i Poljske (2:0) u Kaunasu. Jedan je policajac navodno u bolnicu primljen s ubodnim ranama, a uhićeno je 12 poljskih državljana.

Prvi problemi počeli su satima prije samoga susreta. Na postavljenim je kontrolnim točkama litavska policija zaustavljala automobile s poljskim registracijskim tablicama, a prilikom rutinskih provjera kod velikog je broja navijača koji su putovali u Kaunas pronašla bejzbolske palice, maske te ostale potencijalno opasne predmete.

No, pravi je pakao na ulicama Kaunasa nastao neposredno uoči dvoboja. 200-tinjak huligana u rušilačkom je pohodu razbijalo sve što im se našlo na putu do stadiona.

Nakon što im je put prepriječila policija, zasuli su je bengalkama, kamenjem, bocama i svim ostalim što im se našlo pri ruci. Vidjevši da situacija izmiče kontroli, policajci su pribjegli upotrebi suzavca, a na huligane su poslali i policijske pse ne bi li zaustavili pomahnitale navijače.

Kod svih privedenih navijača izmjerena je velika količina alkohola u organizmu.

Poljska je, uz Ukrajinu, domaćin Europskog nogometnog prvenstva koje će se održati iduće godine, a poznata je upravo po velikim problemima s huliganizmom među navijačima.

Uefin predsjednik Michel Platini nedavno je izjavio kako Hrvatskoj prijeti suspenzija ne zaustavi li nasilje na stadionima. Možda bi krovna europska nogometna kuća svoju energiju trebala usmjeriti malo sjevernije, jer za nešto više od godinu dana tom istom Poljskom šetat će navijači iz cijele Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije