Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Petar Skansi

'Neprimjerena skandiranja u Splitu stvar su bunta prema autoritetima'

'18.04.2013., Zagreb - Raspravom o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sportu, prvo citanje, nastavljena je sjednica Sabora. Zeljko Jovanovic i Petar Skansi. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.11.2013.
u 15:04

- Više bih volio da je HNS sam reagirao odmah, a ne da ga mi, Ministarstvo, moramo poticati da reagira

Na 147. rođendan oca hrvatskog sporta Franje Bučara, država je zaslužnim sportašima i sportskim djelatnicima podijelila 390.000 kuna. Toliko, naime, iznosi fond nagrada koje je zaslužilo petnaestero dobitnika državnih nagrada za sport.

Bogatiji za 50.000 kuna od jučer su dobitnici nagrada za životno djelo, gimnastičarka Erna Hawelka Rađenović, novinar i publicist Fredi Kramer te atletičar Josip Alebić koji nam je kazao:

– Kada uz priznanje dobijete i nešto novca onda ne možete u toj nagradi sami uživati. Morate počastiti ljude, a imam ja i troje unučadi. Osim toga, dobro će i meni doći jer nikad nisam bio vezan ni uz jednu vlast, a takvi obično prođu kao bosi po trnju.

SPTV nije na dnevnom redu

No, sasvim solidno su prošli i dobitnici godišnje nagrade: Đurđica Bjedov Gabrilo, Nikša Dobud, Sandro Sukno, Josip Glasnović, Marijo Možnik, Zdravko Malić, Roko Mikelin Opara, Arno Longin, Davorin Klobučar, dr.sc. Ivan Drviš, Janko Goleš i Hrvatski veslački savez. Svi oni pojačali su svoj kućni proračun za 20.000 kuna.

Na svečanosti u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta jučer nije bilo resornog ministra Željka Jovanovića (bio je u Bruxellesu) pa je znatiželju medija morao zadovoljiti njegov pomoćnik Petar Skansi. On se nada da će ovaj put skupštinari HOO-a biti znatiželjniji.

- Već sam rekao da mi se ne dopada to jednoumlje, izgleda mi kao u doba onih crnih iz prošlosti. Bio sam na njihovoj izbornoj skupštini i ustvrdio da javno glasovanje nije ispravno jer se onda ne zna je li ta stopostotna suglasnost bila iskrena ili isforsirana.

Osvrnuo se i na jučerašnje skandiranje navijača u Splitu

- Neprimjereno navijanje u Splitu je više stvar bunta prema autoritetima, nego ideološki stav tih koji su to uzvikivali - rekao je Skansi te prokomentirao 'slučaj Šimunić'.

- Više bih volio da je HNS sam reagirao odmah, a ne da ga mi, Ministarstvo, moramo poticati da reagira - zaključio je Skansi.

>>Brbić: Katastrofa! Treba osuditi navijanje "Ajmo ustaše"

Komentara 11

Avatar HDZ_1990
HDZ_1990
15:37 25.11.2013.

Neprimjerena skandiranja u Splitu? Za one koji ne pripadaju koaliciji jugo-srba to skandiranje anje je bilo JAKO PRIMJERENO.

PI
pidohca
16:24 25.11.2013.

čovik živi u sloveniji,srednja stručna sprema, sedamdeset godina...i postane doministar,...ali je zato TO primjereno

Avatar MK2
MK2
17:37 25.11.2013.

Zar je Franjo Bučar bio prvi predsjednik Hrvatskog športskog saveza ili Hrvatskog sportskog saveza?!... ...šport, špina, španjolska, šprdanje, šporko, špagete, špancirfest, šprajc, šprem, špehar, špoljarić, špickovina, špadići, špeceraj, šparoge, špinat, špricer, špalir, špaga, špedicija, špica, špula, špura, itd. - a- a onda je od jednom doslo doba balkanskih sponzoruša i novoga ministra sporta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije