Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVEN BELUPO - CIBALIA 1:0

Nepobjedivi Mile Petković

vrucina-txt.jpg
import
26.10.2008.
u 18:50

Kada je Bojan Vručina u 89. minuti s jedanaest metara zatresao mrežu odličnog Burcse, cijeli stadion u Koprivnici je "poludio", igrači su poletjeli u zagrljaj, a i na klupi domaćina bilo je neopisivo slavlje. Jedino nije slavio domaći trener Mile Petković koji je kao ukopan stajao na visini svog trenerskog prostora.

Znao je da ga ta pobjeda vodi na prvo mjesto HNL-a, ali s tribina činilo nam se da je u duši osjećao, kako je njegov nekadašnji klub, koji se u drugom poluvremenu grčevito branio, ipak zaslužio bod. Igrali su 50 minuta s igračem manje, imali u prvom dijelu tri velike prilike i dobili su gol iz jedanaesterca u posljednjoj minuti.

- Znao sam da će utakmica biti teška, jer poznajem mentalitet gostujuće momčadi, rekao je Mile Petković poslije utakmice. S ovom teško isčupanom pobjedom protiv žilave Cibalije, Mile Petković je potukao rekord lige jer njegova momčad još u ovom prvenstvu nije izgubila ni bod na domaćem terenu. U šest utakmica šest pobjeda.

Gosti mogu biti nezadovoljni glavnim sucem Mihaljem koji je u 40. minuti prvog poluvremena kod isključenja Cibalijina kapetana Borisa Leutara zaboravio u svlačionicu poslati i domaćeg Srebrenka Posavca koji je nasrnuo na njega.

Nikada Slaven Belupu nije bilo lako s Cibalijom u Koprivnici! Tako su prije utakmice pričali domaći kroničari nogometnih zbivanja prisjećajući se svih gostovanja Vinkovčana na Gradskom stadionu. - Ni danas nam neće biti lakše - kaže jedan od Slavenovih kroničara.

- Cibalija nam je oduvijek bila nezgodna. Ipak, Slavonci su u Koprivnici posljednji put pobijedili u jesen 2002. godine, kada ih je u Podravinu doveo Mile Petković, sadašnji trener Slaven Belupa. U toj infraktnoj utakmici, u kojoj je nakon prvog poluvremena Slaven vodio s 2:0, gosti su na kraju slavili sa 3:2. Ova utakmica ni približno nije bila po kvaliteti i realizaciji toj prije šest godina. U prvom dijelu čak su gosti imali više šansi od domaćina, ali nakon isključenja Cibalijina kapetana Borisa Leutara u drugom poluvremenu igrala se viktorija pred gostujućim golom. Ne sluti mi ovo na dobro, jadao se u poluvremenu bivši predsjednik Slavena Nikola Felak koji je taj klub 1997. uveo u prvu ligu.

- U ligaškim natjecanjima, koliko se sjećam, Slaven je pet puta na poluvremenu imao igrača više, ali nikada nije uspio pobijediti. I danas će biti teško.

Umalo su se ostavrila njegova predviđnja. Igrač utakmice golman Cibalije Davor Burcsa nije mogao zaustaviti Vrućininu loptu s jedanaest metara.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije