Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KOMPLIKACIJAMA

Nepobjedivi Khabib Nurmagomedov postao novi UFC prvak!

Khabib Nurmagomedov
Foto: Printscreen Youtube
08.04.2018.
u 11:42

- Želim zahvaliti svom protivniku i njegovom timu. Iaquinta je pravi gangster iz Brookylina. Ovdje se neradi o onom piliću (kukavici). Iaquinta je pravi gangster

Unatoč svim komplikacijama i promjenama protivnika, Khabib Nurmagomedov je uspio odraditi meč i postao novi prvak UFC-a u lakoj kategoriji.

Nuragomedov je u glavnoj borbi UFC 223 priredbe u Brooklynu jednoglasnom odlukom sudaca (50-44, 50-43, 50-43) uvjerljivo savladao kasnu zamjenu Ala Iaquintu. Neporaženi Dagestanac je unaprijedio svoj savršeni skor na 26-0 i zasjeo na tron divizije do 70 kg, piše Fightsite.

- Sad želim borbu s Gorgesom St. Pierreom u New Yorku - rekao je Nuragomedov.

Nurmagomedov je ispuno svoju misiju unatoč svim preprekama i ludim događajima koji su se odigrali u proteklih nekoliko dana. Prvo mu je Tony Ferguson otkazao borbu zbog bizarne ozljede. Zatim je doživio divljački napad Conora McGregora na autobus koji je prevozio borce. A tu je i zamjenski protivnik Max Holloway kojem su doktori zabranili nastup samo 24 sata prije održavanja borbe.

Ipak, u zadnji čas Al Iaquinata je uskočio kao posljednja zamjena i spasio event te omogućio Khabibu da ispuni san i postane prvak lake kategorije.

- Želim zahvaliti svom protivniku i njegovom timu. Iaquinta je pravi gangster iz Brookylina. Ovdje se neradi o onom piliću (kukavici). Iaquinta je pravi gangster. On je došao ovdje. A gdje je Conor? On se želi boriti s autobusom. Ja se želim boriti s pravim gangsterom. Iaquinta, hvala ti puno. Znate, ovo je ludnica. 26-0, 10-0 u UFC-u. Neosporeni, neporaženi prvak lake kategorije.

Promjene protivnika Nurmagomedovu nisu predstavljale nikakav problem. Dapače,  29-godišnjak tvrdi da je nakon 25 minuta borbe spreman odmah se vratiti u akciju protiv bilo kojeg borca.

- Ništa se nije promijenilo. Hvala ti Iaquinta. Drugi su htjeli prihvatiti ovu borbu. Nije bitno tko. Ako nisi spreman…. Ako nisi prvak, o čemu pričamo. Da mi UFC ovog trena ponudi nekog, ja se mogu boriti. Sad odmah. Dajte mi da odmorim trideset minuta i popijem malo vode… Dajte mi trideset minuta i mogu se boriti s bilo kim. Tony ili Conor, nije bitno. Možda Cormier, nije bitno…

Komentara 2

DU
Deleted user
13:19 08.04.2018.

Jel to brka kategorije ili ne zna šta lupa ?

NO
nogogaz
09:11 09.04.2018.

bar zna koje je nacionalnosti a ne kao neki koji misle da su hrvati nalik Nokovića....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije