Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spektakl na Rujevici

Kova, Pjaca, Halil i Pašalić protiv Španjolaca: 'Oni nisu favorit, idemo na pobjedu'

Alen Halilović i Mateo Kovačić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/8
16.11.2015.
u 13:48

- Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo

Nakon pobjede protiv San Marina 4:0, Hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuje novi izazov u borbi za odlazak na Europsko prvenstvo. Gračanovi izabranici sutra dočekuju vršnjake iz Španjolske, a susret se igra na Rujevici s početkom u 18.45.

- Oni njeguju španjolski stil nogometa, žele loptu u svom posjedu i možda imaju tek malo problema u vraćanju. No, mi imamo generaciju sjajnih igrača koja se može suprotstaviti svima. Pokušat ćemo im napraviti pritisak. Važno je nametnuti se, makar su njihovi igrači nositelji igre u španjolskim prvoligašima. Moramo poštovati protivnika, ali i sami sebe jer samo tako možemo do pozitivnog rezultata, rekao je Nenad Gračan, a prenosi HNS.

Hrvatska ima iznimno nadarenu reprezentaciju, a za ovu akciju Čačić je prepustio Gračanu i zvijezde poput Kovačića, Pašalića, Pjace i Halilovića, koji su već iskusili igranje za A reprezentaciju. Šteta što zbog ozljeda ne konkuriraju i Tin Jedvaj te Jozo Šimunović, a najvjerojatnije neće biti ni Marka Roga.

- Sastav će unatoč svemu biti opasan. Stvorena je dobra atmosfera, neki su se igrači upoznali već u prošlom ciklusu, a svi su željni nadigravanja sa Španjolcima kako bismo vidjeli gdje smo. Taj je motiv važan, homogenizacija je maksimalna i vjerujemo da možemo iznenaditi Španjolce.

Očekuju pritom i pomoć publike.

- Očekujem podršku, pogotovo s obzirom na nogometnu atmosferu koja vlada u Rijeci. Ovi dečki zaslužuju podršku, a uz navijače idemo pobijediti, premda igramo protiv momčadi izvrsnih pojedinaca.

Mateo Kovačić najiskusniji je od naših, ima iza sebe mnogo nastupa za seniorsku reprezentaciju, a igra u madridskom Realu.

- Ne osjećam se kao da sam došao pomoći. Ja sam dio ove generacije, to su moji dečki s kojima igram dugi niz godina i počašćen sam što sam ovdje. Drago mi je što sam s njima i drago mi je što sam opet u Rijeci, gdje je atmosfera uvijek odlična i mislim da će navijači opet biti uz nas.

Imaju puno igrača u dobrim klubovima, kao kolektiv su dobri, dugo su zajedno, a Španjolska uvijek ima dobru reprezentaciju. Ne bih nikoga izdvajao. Međutim, i naši dečki igraju fenomenalan nogomet, tako da mislim da Španjolska nije favorit. Imamo odličnu momčad te očekujemo dobru utakmicu.

>>Čačić: Nemamo vremena za uigravanje, Mandžukić i Kalinić igrat će zajedno

Komentara 4

DO
dommar36
00:32 17.11.2015.

tresu se opet brda a rodit ce se jerry...

Avatar Prava Hrvatina
Prava Hrvatina
15:17 16.11.2015.

Kova, Pjaca, Halil i Pašalić protiv Španjolaca: 'Oni nisu stransvestiti, idemo na zabavu'

DS
dsimeone
16:22 16.11.2015.

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ POSJETITE: http://diego-simeone.blogspot.hr ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ vvv

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije