Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIKS U KRANJČEVIĆEVOJ

Nenad Bjelica otkrio zašto Osijek nije izgledao šampionski protiv Lokomotive

04.03.2022.
u 22:48

- Lokomotiva je dobra momčad, ona je peta na ljestvici, mogli su imati i koji bod više kako igraju. Otkinuli su već pet bodova Dinamu, otkinuli su i Rijeci, otkinut će i drugima još do kraja.

Osijek je ponovno neočekivano ispustio bodove protiv Lokomotive (ukupno četiri ove sezone) i nije kapitalizirao pobjedu nad Dinamom u prošlom kolu. Dapače, opet je izgubio korak i omogućio konkurentima da mu se približe ili ga dostignu (Dinamo). Hajdukov sportski direktor Nikoličius zadovoljno je trljao ruke u loži stadiona u Kranjčevićevoj.

Iako su se lokosi pred stihijskim naletima gostiju u završnici čupali izbijajući loptu s gol-crte (Pivarić i Mersinaj), u Osijekovoj izvedbi doista nije bilo ničega šampionskog. Osijek je lišen raznovrsnosti, kreativnosti i okomitosti u ofenzivnoj igri, Osijek teško stvara šanse, jer nema lucidnosti i dovoljno mirnoće u predaji lopte, što automatski onemogućuje značajniji doprinos bočnih igrača.

Obrane Ivušića

Mijo Caktaš i Kristijan Lovrić zajedno su u Prvoj HNL postigli 130 pogodaka, više nego dvostruko više od svih igrača Lokomotive zajedno, a Lokomotiva ih je obojicu bez teškoća neutralizirala. Utakmica je okončana omjerom 5:5 u šutevima u okvir gola, a pritom su Lokomotivini bili jednako opasni: dva puta u izvrsnim šansama vratar Ivušić obranio je pokušaje Aliyua, dok je mladi Kačavenda u prvom dijelu u čistoj situaciji za gol glavom pucao pokraj vrata.

04.03.2022.,Zagreb - 25. kolo prve HNL: Lokomotiva - Osijek Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

- Podjela bodova je realna. Oni su bili bolje ušli u utakmicu, premda smo mi na početku imali dvije šanse, a prvo poluvrijeme je s naše strane bilo na dosta prosječnoj razini. U drugom poluvremenu smo se dignuli malo, imali smo veći posjed, i bili malo konkretniji, imali udarac Lovrića, dvije šanse u zadnjim minutama, ali na kraju krajeva ipak je realan rezultat – kazao je Nenad Bjelica i dodao:

- Lokomotiva je dobra momčad, ona je peta na ljestvici, mogli su imati i koji bod više kako igraju. Otkinuli su već pet bodova Dinamu, otkinuli su i Rijeci, otkinut će i drugima još do kraja, siguran sam u to. Momčad koja ima kvalitetu, a igra neopterećeno.

Što je Osijeku nedostajalo u Kranjčevićevoj?

- Trebao nam je bolji ulazak u utakmicu. U prvom dijelu nismo bili dobri na prvim i na drugim loptama, u sredini nismo uspjeli stvoriti višak, preko bokova nismo uspjeli doći do centaršuteva. A svaki put kada smo uspjeli centrirati, bilo je opasno.

Trener Lokomotive Silvio Čabraja nasmijao se na opasku kako Lokomotiva osobito dobro igra protiv suparnika iz vrha ljestvice.

- Nije baš to tako. Utakmice protiv tih suparnika posebno se gledaju, ali mi igramo kvalitetno kroz cijelu sezonu – kazao je Čabraja.

04.03.2022.,Zagreb - 25. kolo prve HNL: Lokomotiva - Osijek.Silvijo Cabraja Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Imali ste problema u posljednjih deset minuta kada je Osijek dominirao (ukupni posjed lopte 55:45 posto za goste).

- Stojković, igrač 2003. godište, nije ušao dobro u utakmicu, malo je slabije trčao. Posustali smo, ali sa čitavom utakmicom, osobito prvim poluvremenom, možemo biti zadovoljni. Stvorili smo 4-5 izglednih šansi, Osijek jednu, kada je Pivarić spasio s gol-crte, i ne bi bilo nezasluženo da smo pobijedili – zaključio je Čabraja.

A kolika su lepršavost, atrakcija i golgeterska ubojitost lidera Prve HNL ove sezone najbolje će ilustrirati ovi podaci: Osijek je, od sezone 2013./2014. kada je uvedena liga 10, najneefikasniji (možda) budući prvak sa samo 38 postignutih pogodaka u 26 odigranih kola. Do ove sezone niti jedan lider prvenstva u povijesti lige 10 nakon 26 odigranih kola nije postigao manje od 50 pogodaka!

Usto, Osijek je s osvojena 53 boda nakon 26 kola (možda) budući prvak s najslabijim bodovnim učinkom otkad postoji natjecanje u ovom formatu.

Samo 63 kohortaša

Do ove sezone, vlasnik najslabijeg bodovnoga učinka lidera prvenstva nakon 26 kola bio je Dinamo u sezoni 2017./2018., s 59 bodova. Takav se Osijekov bodovni kapital u ovoj sezoni može povezati s ujednačenijom kvalitetom suparnika, što primjerice nije bio slučaj u prošloj sezoni, kada je Osijek nakon 26 kola bio drugoplasiran, a imao je pet više bodova nego sada (58-53).

Na kraju, čini se kako Bjeličina momčad, čak i nakon pobjede na Dinamom, ne izaziva osobit podražaj kod najžešćih Osijekovih navijača, Kohorte. Na tribini stadiona rezerviranoj za navijače gostujuće momčadi bilo ih je samo 63.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
09:05 05.03.2022.

Ajde Bjelica pokrije se ušima, provukli ste se ovaj put al ima još utakmica. A to kaj si napunil svlačionicu " zvijezdama" Lovrić, Caktaš , Mance ? Tko će trčati Onaj jadni Mađar nakon 70 min više nemre stajat na nogama.Toliko o stručnjaku a sad ajd lupat s kolicima po svlačionici.

VO
volimnju
00:16 05.03.2022.

zato što ste ih podcijenili.

SS
sokac sa drave
13:00 05.03.2022.

Izgubili smo sve duele u zraku i na zemlji.Sa nacinom igre velike agresivnosti izgubili smo kombinatoriku i mirnocu u dodavanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije