Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI DERBIJA

Nenad Bjelica otkrio mrzi li Dinamo zbog onakvog rastanka: 'To nije bilo lijepo'

21.04.2021.
u 15:58

- Želim se fokusirati na sebe i svoju momčad, a to je u ovom trenutku Osijek.

Dugo, dugo nismo imali ovakvu nogometnu poslasticu u domaćem nam prvenstvu. Sudar Osijeka i Dinama u Gradskom vrtu šlag je ovog prvenstva koje je ionako bilo zanimljivije i napetije, a takvo će očito biti i do kraja jer se svi klubovi za nešto bore i izgaraju.

No, sraz prvog i drugog na tablici, kada je ipak još samo nekoliko kola do kraja utakmica je koja se čeka. Istina je da neće odlučiti odmah o naslovu prvaka, ali će dati puno odgovora u kojem će smjeru rasplet ili zaplet ići. Jer, Osijek i nakon Dinama ima odigrati šest utakmica, a plavi sedam (imaju zaostalu s Hajdukom).

Dodatno je zanimljivo što će se ponovno sresti Nenad Bjelica sa svojim bivšim klubom s kojim se nije najljepše rastao.

Krznar: Imaju ‘killera’ Miereza

Dinamo nastavlja svoj niz važnih utakmica, nakon europskih, sada su domaće u fokusu.

– Svaka je važna, ulazimo u seriju derbija,protiv onih najbolji, a prije svega je ova današnja utakmica s Osijekom, u koju ulazimo motivirani i, hvala Bogu, kompletni i spremni da pokažemo cijeloj ligi kako nemamo namjeru ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici – kazao je Damir Krznar pred put u Osijek.

No, veliki su motivi i kod Osijeka, pogotovu nakon što su slavili na Poljudu.

– Veseli nas izuzetno dobar Osijek ove godine, veseli nas što su nas pritiskali iz utakmice u utakmicu jer to i nas tjera da dajemo najbolje i to je sraz dvaju naših najboljih klubova u ovom trenutku. Bit će to svečanost nogometa, a nadam se da će biti lijepa utakmica bez obzira na njezinu važnost i, naravno, nadamo se našoj pobjedi.

Pobjeda bi Dinamo donijela velikih pet bodova prednosti s tom još jednom utakmicom manje, ali Krznar tvrdi da bez obzira na današnji rezultat prvenstvo neće biti odlučeno.

– Neće, pa nas čeka jako težak raspored, zgusnuti raspored. Ako danas i pobijedimo ne očekujemo da će nam biti lako, tu su pred nama utakmice s Hajdukom, Rijekom, Goricom... Morat ćemo biti jako ozbiljni, i raspoloženi do kraja prvenstva. No, sad se idemo baviti Osijekom koji ima taj gard pobjednika, a mi koji smo naviknuli na potvrđivanja, na teške situacije, znamo kako se s time nositi, kako se izvući. Nije nam prvi put, Dinamo ima svoj pobjednički mentalitet i s dozom nekakve sportske prepotencije, i dalje se o svemu pita nas. U tom teškom rasporedu koji je pred nama do izražaja dolazi ta Dinamova filozofija, dalekovidnost da trebamo 20-22 vrhunska igrača. Mi to imamo, to je recept i svaki nas igrač može odmah uskočiti – pripao je Krznar i dodao o svom današnjem suparniku koji je nanizao šest pobjeda i dva remija.

– Oni su jako stabilna momčad, znaju igrati na rezultat, primaju jako malo golova, defenzivno su izuzetno stabilni, a naprijed imaju “killera” kakav je Mierez. Osijek je zasluženo na poziciji na kojoj se nalazi, zasluženo nam puše u leđa, a i držim da smo za jednu stepenicu, za jednu nijansu bolji, ali to moramo potvrditi na terenu.

Osijek na svojem Gradskom vrtu u ovu utakmicu ulazi nešto odmorniji. Nenad Bjelica na raspolaganju neće imati veznjaka Vedrana Jugovića zbog kartona, od ranije već nema Ndockyta, a na listi ozlijeđenih su braniči Caro i Guti, pa je tako u roster iz osječke druge momčadi pozvan mladi 19-godišnji stoper Adrian Leon Barišić.

– Sastav se neće puno mijenjati u odnosu na Hajduk. Nema razloga da nešto previše mijenjam. Bilo je nekoliko igrača s nekim problemima nakon Hajduka, ali koga god da stavim, ne mogu pogriješiti. Svi moji igrači su na svom maksimumu – ponosno je rekao Bjelica.

Bjelica: Bilo je lijepo u Dinamu

Osijek u ovoj utakmici ima priliku srušiti dva rekorda. Prvi je taj da mogu doći do svoje 21. pobjede, što im nikad nije pošlo za rukom u jednoj sezoni Prve HNL, a drugi da po prvi put u svojoj povijesti dva puta svladaju Dinamo u jednoj sezoni.

– Igramo protiv najbolje hrvatske momčadi, koja je napravila povijesni europski uspjeh. Mi smo u tri utakmice protiv Dinama ove sezone pokazali da se možemo nositi s njima. Vjerujem da ćemo biti na razini zadatka, a tada imamo velike šanse doći do tri boda.

Ovo rivalstvo nije samo utemeljeno na borbi za naslov prvaka. Bjelica je nakon glomaznih uspjeha s Dinamom bio poprilično nedostojanstveno otjeran iz kluba te hrvatsku javnost uvijek zanima njegova emocionalna strana uoči susreta sa svojom bivšom momčadi.

– Puno sam puta istaknuo da je moj period u Dinamu bio lijep i korektan s puno poštovanja. Bile su to dvije vrlo uspješne godine, rastanak nije bio baš lijep i slavan. Neke izjave aktera nisu bile korektne prema meni, ali nema veze. Nisam odgojen da mrzim, želim se fokusirati na sebe i svoju momčad, a to je u ovom trenutku Osijek, zaključio je Bjelica uz dodatak da drži i nada se kako ideja nova Superlige nikad zaživjeti za dobrobit nogometa.

Ključne riječi

Komentara 5

MA
Marsi
17:16 21.04.2021.

"'To nije bilo lijepo'"....Nije bilo lijepo ni od tebe kad si nagovarao igrace da ne pristaju na smanjenje place, dok je to cijeli svijet ucinio.

MO
modovisisajteMaraschino
17:03 21.04.2021.

naoštri zube na protivnike u europi a ne samo da Dinamo vuče sam svaku sezonu. ispadnu iz svega i onda bit ćemo prvaci, a Dinamo na 3 strane igra...

Avatar rubinet
rubinet
18:28 21.04.2021.

Neki Dinamovi navijači prevrtljivi su i kratkog pamćenja. Tijekom vođenja zagrebačkog kluba Bjelica im je bio nogometni Bog, nedodirljivi genij . Danas , kad vodi suparnički klub , Bjelica im ništa ne vrijedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije