Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO MANDŽUKIĆ:

Nemamo se koga bojati, pokazali smo što možemo i idemo pobijediti Meksiko

Mandžukić
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.06.2014.
u 02:27

- Uvjeti su bili nenormalni, ali borili smo se do kraja i zaslužili pobjedu - kaže Mandžo.

Mario Mandžukić zabio je dva puta protiv Kameruna i time ušao u povijest hrvatskog nogometa, ali ponajbolji igrač Bundeslige stoji čvrsto s obje noge na zemlji i ne zanosi se - zna da je momčad na prvom mjestu.

- Napravili smo sve što smo radili na treningu i što nam je izbornik rekao, to se pokazalo ispravnim. Tražili smo rani gol i to smo također napravili. Na poluvremenu nam je izbornik rekao da idemo po drugi gol rano pa smo i to napravili - rekao je Mandžukić za HRT te nastavio malo o teškim uvjetima za igru:

- Uvjeti su bili nenormalni, ali borili smo se do kraja i zaslužili pobjedu. No veselja nema, idemo po pobjedu protiv Meksika!

Iako tome ne daje toliko važnosti, činjenica je da se kao dvostruki strijelac upisao u povijest.

- Nisam se zamarao previše postizanjem golova, samo mi je bilo bitno da pomognem ekipi, a kad tako igram dođe nagrada u golovima. Nastavit ću na isti način i u protiv Meksika, koji je neugodan. Krasi ih zajedništvo, puni su snage, ali znamo što nas čeka. Imamo još prostora za bolju igru i ako ćemo igrati u normalnijim uvjetima, izvući ćemo još bolje iz nas. Nemamo se koga bojati, pokazali smo da možemo i idemo po pobjedu - kazao je Mandžukić.

Iako se nije upisao u povijest, zna njega je to bila utakmica koju će zauvijek pamtiti. Eduardo je ulaskom u igru u svom Brazilu ne samo po prvi put zaigrao za Hrvatsku u svojoj domovini već je po prvi put zaigrao na svjetskim prvenstvima.

- Bila je to posebna utakmica za mene i nije bilo lako, ali pokazali smo karakter i naravno da se sad lakše diše. Moglo je biti i više od 4:0, ali svi smo zadovoljni, no sad je Meksiko u glavama. Imamo sve u svojim rukama, Meksiko je za nas kao finale. Svi znamo da će pokušati igrati neriješeno, ali nama to odgovara - ističe Dudu.

Strijelac i ponajbolji nogometaš na susretu bio je Ivan Perišić, kod kojeg se također ne vidi nikakvo osobno isticanje, također naglašava koliko je bitna ekipa.

- Imamo svoje kvalitete, imaju i oni, ali bili smo pravi. Pomogao nam je taj crveni karton i taj rani pogodak. Šteta što nismo zabili više za samopouzdanje, ali idemo sad po pobjedu protiv Meksika, imamo četiri dana za pripremu - istaknuto je strijelac drugog pogotka na utakmici.

>> Hrvatska razbila Kamerun 4:0 i ostvarila svoju najveću pobjedu na SP-u u povijesti!

Komentara 2

VU
vucko
03:03 19.06.2014.

Kao prvo cestitke nasoj repreuzentacije i odlicnu taktiku Kovaca. Ako prodjemo jos i Mexiko ceka nas najvjerojatnije Holandija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije