Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klub riječkih olimpijaca

Nemamo ni žiro-račun, ali Jakovu Faku priredit ćemo doček kakav zaslužuje

Aramis Naglić
Goran Stanzl/Pixsell
24.02.2010.
u 22:11

Klub trenutačno broji 74 člana, olimpijaca, ali i paraolimpijaca iz Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Bivši proslavljeni košarkaš i olimpijac Aramis Naglić u ponedjeljak je i službeno postao predsjednikom Kluba riječkih olimpijaca. Ideja je to koja nije došla iznenada, riječki olimpijci već nekoliko godina snuju o osnivanju svoga kluba.

– Prije četiri godine sastali smo se Zdravko Ćiro Kovačić, Alvaro Načinović, Vera Begić i ja. Ćiro Kovačić inicirao je taj prvi sastanak i ideja o osnivanju kluba zapravo je njegova. No, tada nismo ništa konkretno dogovorili jer još bio jako aktualan Klub hrvatskih olimpijaca. Prije pola godine, na kavi smo se našli ponovno Ćiro Kovačić i ja. To je njegova velika želja, pozvali smo još sedam, osam ljudi. Bilo je puno pozitivne energije oko te ideje i odlučili smo krenuti u projekt. Papir po papir, pročulo se, podrške je bilo i osnovali smo klub – ispričao je priču o nastanku Kluba riječkih olimpijaca srebrni iz Barcelone Aramis Naglić.

Klub ima 74 člana, što olimpijaca, što paraolimpijaca iz Rijeke i Primorsko-goranske županije, njih 30 je na Skupštini izabralo Naglića za predsjednika, a prvi počasni član je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel jer je i Grad Rijeka pozdravio osnovanje kluba.

Pred Naglićem još ima puno posla, prije svega administrativnog, treba potpisati razne papire kako bi se dobila potvrda Državne uprave.

– Nemamo još ni žiro račun, ni članske iskaznice, pa zasad improviziramo. Danas ćemo se naći radi potpisa i nekih dogovora oko dolaska Jakova Faka – dodaje Naglić.

Uz to riječki će se olimpijci uključiti u jednu jedriličarsku akciju oko nabavke novoga broda.

– Prvenstveno ćemo raditi na lokalnoj razini, no sastat ćemo se sa članovima splitskog kluba i sa Primorcem, predsjednikom Hrvatskog kluba olimpijaca. Pomagat ćemo i na državnoj, ne samo lokalnoj razini, koliko je to moguće – poručuje Naglić.

Među ciljevima novoosnovanog kluba Riječkih olimpijaca prvenstveno je podržavanje i širenje olimpijskih vrijednosti, ali i prenošenje iskustava mladim naraštajima, borba za pravilno vrednovanje sporta, promicanje fair playa i nenasilja, kao i sudjelovanje u humanitarnim akcijama.

a Riječki olimpijci intenzivnije će se uključiti u riječku sportsku politiku jer ljude imaju u svakoj grani sporta. No, jedan od ciljeva je i konačno rješavanje statusa olimpijaca, jer Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u kojoj to još nije riješeno. – Zakon je svojedobno bio pred Hrvatskim saborom, ali zapelo je zbog nekih problema, kompromisa i sličnih stvari. Nisam detaljno u to upućen, ali angažirat ćemo se jako na tom polju, kako bismo to konačno riješili i kako bi svi sportaši olimpijci znali što im budućnost nosi – istaknuo je Aramis Naglić.

Komentara 1

OB
-obrisani-
22:20 24.02.2010.

Vidite kako majstor brije pazuhe. Tako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije