Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI VIJEĆNICI

Nema prodaje Hajduka: Dug će se prebiti novim kreditom

Marin Brbić
Ivo Cagalj/PIXSELL
09.10.2013.
u 18:42

Dug Hajduka je 84 milijuna kuna, a kredit od 30 milijuna Grad će pokriti novim od 23, a osam će platiti u tri rate.

Gradski su vijećnici gotovo sedam sati razglabali o Hajduku, tek su pauzu za topli obrok radosno dočekali. Nekih povišenih tonova nije bilo, na kraju su svi jednoglasno odlučili da Hajduk ide istim ritmom. Dakle, nema nikakve prodaje dionica. Glavno je objašnjenje da poslovanje ima pozitivan trend.

– Vlasnički i upravljački odnosi ostaju na sadašnjoj razini uz daljnju potporu projektu Naš Hajduk, uz obvezu da se izvještaji podnose svaka tri mjeseca – stoji u zaključku Gradskog vijeća.

Nije bilo žestoke rasprave koja je bila najavljena, vijećnike je očito ohladio, da ne napišemo uplašio, natpis “prodajte Hajduk i letjet će vam glave”, koji ih je dočekao na ulazu u Banovinu prije sjednice. Ali, već se znalo i prije da se neće ići na prodaju Hajduka, nije to ova sjednica ni trebala odlučiti. Nešto se pokušavao žestiti Željko Kerum, ali nije bilo nekog odjeka. Vijećnici su ga ignorirali.

Vijećnici nisu slušali

– Problem je nepoštivanje vlasnika. Grad Split je većinski vlasnik, a nitko ne spominje ostale vlasnike koji imaju 46 posto dionica i dali su novac za spas Hajduka. Predsjednik Hajduka nastupa s aljkavom prezentacijom, predsjednica Nadzornog odbora imala je samouvjeren nastup, održala je politički govor. To je kao da se dijete prema roditelju ponaša zapovjednički, a tako to ne ide. Vlasnika treba slušati, a ovdje vlasnici nemaju pravo glasa. Nema nigdje na svijetu toga da vlasnici ne mogu upravljati svojom imovinom – rekao je Kerum, glavni autor sadašnjeg modela upravljanja Hajdukom.

Nije se dugo zadržao. Valja reći da je predsjednik Marin Brbić imao zanimljivu prezentaciju prošlosti i budućnosti Hajduka, ali ni njega vijećnici nisu previše slušali. Ugodno je bilo i slušati predsjednicu NO-a Branku Ramljak, svoje izlaganje imala je i udruga Naš Hajduk, koja u gradsko ime bira Nadzorni odbor.

Brojke se već znaju, gubitak Hajduka je 127 milijuna, dug je 84 milijuna kuna, a postoji i Brbićev izračun od osam milijuna kuna duga kada se poslože sve stvari.

Onaj kredit od 30 milijuna kuna Grad će pokriti novim kreditom, podići će 23 milijuna kuna, a osam milijuna kuna platit će u tri rate. S tim da će taj kredit u konačnici vratiti Hajduk jer će se Grad naplatiti od 30 posto svih prihoda u sljedeće tri godine. Brbić je preuzeo odgovornost što kredit nije vraćen.

Kako to da ne prodaju?

– Ma, spreman sam i na ostavku, ali to neće promijeniti stanje. Gradimo projekt koji je održiv – rekao je Brbić.

Na sjednici je bilo priče i o tome kako Grad u Hajduk nije uložio kune, a Zagreb je Dinamu u pet godina dao 241 milijun kuna. Spomenuto je čak da igrači vrijede 26 milijuna eura i da je to vrijednost. Hm, kako to onda Hajduk nikoga nije prodao. Bilo je tu svega, zanimljivo je kako gradonačelnik Ivo Baldasar mrtav-hladan izlane kako nitko nije od 1979. godine uložio ni kune u stadion. A otkuda stolci, bilo je svih ovih godina raznih intervencija iz gradske blagajne, mogao se zainteresirati...

>> 'Hajduk ne pušta Pašalića u repku? Ma neee, to je nesporazum'

>> Gradski vijećnici o sudbini Hajduka, Torcida protiv prodaje

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije