Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREPČANIN JE UPORAN

Nema novca, ali ne odustaje: Siguran sam da nitko u svijetu ovo ne radi

GNK Dinamo - NK Lokomotiva
Igor Kralj/PIXSELL
05.01.2021.
u 07:00

– Kod nas je ovako: ako ste u ekipi, imate punu podršku, a ako ste pridruženi član, onda nemate ništa. Doduše, nije sve negativno. I Pavlek pomogne kada god može i hvala mu na tome, no ovo što ja radim siguran sam da nitko u svijetu skijanja ne radi.

Kada mu je u travnju 2019. direktor Saveza Vedran Pavlek kazao da ga više neće moći financirati kao člana reprezentacije, Matej Vidović (27) bio je prilično iznenađen:

– Nisam to očekivao. Rekao sam tada Vedranu da je 70-80 posto izgleda da ću morati prestati skijati jer sam se našao pred velikim zidom. Organizirati sam sve treninge, i to u vrijeme pandemije koronavirusa, nabaviti skije doista izgleda nemoguće. No, ja ću pokušati dokazati da je moguće jer kad stanemo u startnu kućicu svi smo jednaki.

Matej je hrabro odlučio da neće odustati.

– Skijat ću dok god vidim da to ima smisla. Dok imam novca, a to neće biti dulje od jedne sezone. Vjerujem da se mogu vratiti u reprezentaciju. Još sam u aktivnoj pričuvi MORH-a, kao i Zubčić, Rodeš i Elias Kolega, neka sredstva dobivam i od Međunarodnog olimpijskog odbora i unutar tih prihoda trudit ću se da ne budem zakinut ni za što i da ne postoje uvjeti koji bi mogli utjecati na moje rezultate.

Njegov je peh i što ne živi u Austriji ili možda u Sloveniji, zemljama u kojima bi mu skijališta bila pri ruci, jer ovako mora putovati na treninge u inozemstvo, a to košta.

– Kod nas je ovako: ako ste u ekipi, imate punu podršku, a ako ste pridruženi član, onda nemate ništa. Doduše, nije sve negativno. I Pavlek pomogne kada god može i hvala mu na tome, no ovo što ja radim siguran sam da nitko u svijetu skijanja ne radi.

Svojedobno smo čuli procjene da jedna sezona u Svjetskom kupu stoji oko 50 tisuća eura.

– Možda je tome tako ako baš sve plaćate pa i servisera koji vani stoji 2500-3000 eura mjesečno. No, da bih vratio novac koji sam uložio ove sezone, ja bih morao završiti na postolju.

Veliki oslonac Mateju u odluci da nastavi natjecateljski skijati je i njegov otac Goran.

– Hvala mu na tome. On radi za trojicu, trener je i serviser, a u svemu i ja sudjelujem. Kada sam otpao iz momčadi, pitao me želim li se školovati ili zaposliti, a ja sam odlučio nastaviti skijati. Nismo se predali.

Ključne riječi

Komentara 3

RI
rimac444
09:27 05.01.2021.

Budimo si iskreni da skijanje nije naš sport niti mi imamo uvjete za to. To je imalo nekog smisla dok su bili Kostelići, a danas su to preveliki novci za malu Hrvatsku. Entuzijastima skijanja treba dati moralnu podršku, eventualno neku pripomoć

LI
liliZG
11:46 07.01.2021.

Tak su slovenci otkantali Tinu Maze pa im je pokazala sama i postala najbolja slijedeće sezone.... nadam se da će i vidović isplivati, samo da ne misli previše i opusti se ,... svima njima treba jedan dobar psihijatar koji bi ih naučio kako kanalizirati stres prije i tijekom utrke.

SV
Svedo
10:01 05.01.2021.

ja bi zabranio skijanje i dali mi toliko placamo za nebuloze, odi raditi za 3000kn pa ceš osjetiti lovacke price

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije