Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva pobjeda Marsonije

Nema mjesta euforiji, naš cilj i dalje je ostanak

'odbojka02_ivg_sla_211009'
'Photoshop'
21.10.2009.
u 15:40

Ambijent u kojem je odigran susret sa Zagrebom (3:1) ne pamti se od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Odbojkašice Marsonije upisale su u svome prvom domaćem nastupu u Prvoj hrvatskoj ligi povijesnu (3:1) pobjedu nad Zagrebom. U pravom sportskom ambijentu, kakav se na odbojkaškim borilištima u gradu na Savi ne pamti još od osamdesetih godina prošlog stoljeća, Brođanke su pred oko 400 gledatelja odličnom igrom odmah pokazale kako u elitnom razredu nipošto ne žele biti samo prolaznici.

Brzo prebrodile tremu
Doduše, mala psihološka barijera uzrokovana domaćom premijerom i porazom u prvom kolu od Mladosti rezultirala je gubitkom prvoga seta. Međutim, u nastavku je trema nestala, a s njom i manjkavosti u igri domaćih koje su ubojitim napadom i čvrstom obranom upisale na svoj konto tri prva prvoligaška boda.

- Ova nam je pobjeda bila veoma važna radi probijanja leda i stjecanja psihološke stabilnosti. Moje su djevojke u susret očito ušle impresionirane ambijentom, ali kada su to prevladale, pobjeda više nije dolazila u pitanje. Tehničko i taktičko znanje ionako nikada nije bilo sporno i po tome smo, mogu slobodno reći, u samom vrhu Prve lige – rekao je trener Milenko Lubina.

U Marsoniji su posebno zadovoljni činjenicom da se i treća Amerikanka u njihovim redovima, Catherine Hart, odlično uklopila u igru svog novog kluba.

Ovo je tek početak niza
Iako je uzlazna putanja vidljiva, u klubu stoje čvrsto na zemlji, svjesni da se u debitantskoj sezoni ne trebaju zanositi velikim ambicijama. Njihov osnovni cilj i nadalje je ostanak u ligi.

- Zagreb je preslab protivnik da bismo na temelju jedne pobjede podlegli nekakvoj euforiji. Pravu ćemo vrijednost pokazati u iduća tri kola, kada nas očekuju gostovanja u Kašteli i Vinkovcima te domaći ogled s osječkom Pivovarom. Vjerujem da sve tri utakmice možemo riješiti u svoju korist – optimističan je tajnik Igor Dimitarević.

Veliku zabrinutost uoči sezone unijela je odredba po kojoj je za licenciranje triju brodskih Amerikanki za igranje u Prvoj ligi trebalo platiti čak 6000 američkih dolara. Poznato je da Tiffany Blum te Theresa i Catherine Hart predstavljaju glavni oslonac ekipe i bez njih bi ostanak bio nemoguća misija.

Ipak, uprava je pronašla načina da plati iznos od kojeg je sve u klubu zaboljela glava. - Cijela ta priča uzdrmala je naše igračice, što se odrazilo na njihovoj igri protiv Mladosti. Međutim, sada je to iza nas i posvećeni smo isključivo igri - ističe tajnik I. Dimitarević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije