Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio je najbolji

Nekoć najveći talent Delaš: U Ciboni sam udario u zid

'DelasPopovic11_dbr_spo10101'
Dražen Brajdić
16.11.2012.
u 11:20

- Tada mi je prvi put rečeno da se ne računa na mene. Imao sam priliku, nisam je iskoristio, moja pogreška

Mario Delaš danas je, po minutaži, deseti igrač litavskog prvaka Žalgirisa. Za \"Zelenu šumu\" igra po 10 minuta u Euroligi i po 14 i pol minuta u VTB ligi. A prije samo tri godine taj je 22-godišnji Splićanin (207 cm) bio najbolji igrač (MVP) Svjetskog juniorskog prvenstva u Novom Zelandu i o njemu su pričali bajke. O tome Mario danas kaže:

– Očekivanja okoline bila su iznimna. Čim se pojavi neki talentirani igrač, od njega očekuju čuda. Sada se i o Haliloviću piše kao o novom Messiju. Najbolje sam to osjetio zadnju godinu u Splitu. Nakon što sam se ozlijedio i pauzirao tri mjeseca, nakon povratka u nekoliko utakmica nisam igrao dobro i odmah je počelo \"Tko je on, što radi...\"

Još tijekom te sezone, kada je potražnja za njim još bila velika, u siječnju ga je uzeo Žalgiris, i to na tri i pol godine.

- Bio je to svojevrsni kompliment, jer me kupio najjači klub najkošarkaškije zemlje u Europi. Žalgiris je institucija. U Litvi je doista lijepo biti košarkaš.

No, vrlo brzo suočio se sa selidbama.

– U međuvremenu sam igrao za Cibonu, Šiauliai i Baltai, drugu momčad Žalgirisa. Najteže mi je pala prva posudba, kada su me poslali u Cibonu. Tada sam prvi put u karijeri udario u zid, prvi put mi je rečeno da ne računaju na mene, da se idem razvijati.

Potkraj ove sezone istječe mu ugovor sa Žalgirisom i naći će se na tržištu kao slobodan igrač. Sanjari o tome da, uza smjenu naraštaja koji dolazi, pokuca na vrata reprezentacije, no svjestan je da mu još štošta nedostaje.

– Nedostaju mi šut, čvrstoća, igre i samopouzdanje. Nekima ne možete oduzeti samopouzdanje, recimo Marku Popoviću, a meni su ga uzeli.

Tko mu je oteo vjeru u sebe?

– Nije mi je nitko oteo, nego sam dopustio da mi pobjegne – iskreno će Mario.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije