Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liga prvaka

Neki novi klinci kontra najboljih veterana lige

Dusko Celica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.03.2015.
u 08:29

Direktor rukometnog Sparkasse kupa, najjačeg turnira u Europi, posebni je gost PPD Zagreba

Rukometaši PPD Zagreba danas će deseti put igrati u osmini finala Lige prvaka. Od 1992. godine, kada je hrvatski prvak prvi put zaigrao u tom elitnom natjecanju, mijenjali su se sustavi igranja, ali ostalo je zapisano da su zagrebaši od devet prijašnjih nastupa šest puta ušli među osam najboljih. A u tim utakmicama osmine finala bilo je nekoliko legendarnih utakmica koje se još i danas prepričavaju.

Kolding pamtim po polufinalnim utakmicama 1992. godine. Kao domaćini igrali smo u Njemačkoj i uvjerljivo pobijedili, s devet golova prednosti. No, u uzvratu je bilo panike, olako smo shvatili taj susret i na kraju izgubili sa šest golova razlike. To nam je bila dobra škola jer smo kasnije u finalu igrali sto posto i pobijedili Santander u obje utakmice – rekao je Rolando Pušnik, tadašnji vratar Zagreba.

Kim i Olafur - 75 godina

Nakon 23 godine Kolding je opet tu, ali ovaj put u Zagrebu. Stigli su kompletni, a to znači da je Kim Andersson spreman. Bilo je lijepo vidjeti Kima i Olafura, dvojicu sjajnih ljevaka koji zajedno imaju 75 godina.

– Da se igra veteranska Liga prvaka, mi bismo uvjerljivo bili najbolji jer nam je cijela prva postava iznad 33 godine – rekao je Bilal Šuman, pomoćni trener Koldinga.

Bit će zanimljivo – neki novi klinci kontra veterana...

Zanimljivo je da je Kolding u hotelu tražio dvije odvojene sobe za dva bolesna igrača. No, nisu odali tajnu o kojim je igračima riječ.

Jednu od najuzbudljivijih utakmica osmine finala Zagreb je igrao 1994. godine. Suparnik je bio moskovski CSKA, u to vrijeme moćna momčad s brojnim ruskim reprezentativcima koji su godinu prije igrali u finalu Europskog prvenstva u Portugalu. Prva utakmica igrana je u Moskvi i ondje je naš prvak doživio pravi potop – izgubio je s jedanaest pogodaka razlike (21:32). Uzvrat je bio 24. studenoga u Ledenoj dvorani. Dva sata prije početka utakmice dvorana je bila dupkom puna, a 10.000 gledatelja nadalo se čudu. Počeo je lov na razliku, i to uspješno jer je Zagreb pobijedio čak sa 33:17.

Godinu dana kasnije nova drama u osmini finala. Ovaj put na drugoj strani bili su Celjani. U Laškom je bilo plus četiri za slovenskog prvaka, a u Ledenoj plus pet za našeg.

– U to vrijeme utakmice sa Zagrebom bile su veliki derbiji. Beogradski i skopski klubovi nisu bili ni približne kvalitete kao naše dvije momčadi. Mislili smo da će plus četiri biti dovoljno za uzvrat, ali nas je dočekao pakao u Ledenoj dvorani. Tada su još na rukometne utakmice dolazili BBB-i koji su svih 60 minuta bili izuzetno glasni – sjeća se Roman Pungartnik, igrač Celja.

Eh, da su sad Balić i Lazarov

Jedina tri poraza u osmini finala Zagreb je doživio od jačih momčadi – Flensburga (2008.), Barcelone (2010.) i Löwena (2011.).

– Da su Zagrebu sada igrači iz 2010. godine, kada nas je izbacila Barcelona, možda bismo dohvatili i završni turnir Lige prvaka. I doista, da su Vujoviću tadašnji igrači Zagreba, danas bi on bio favorit u susretu s Koldingom. Zamislite postavu PPD Zagreba od igrača iz 2010. godine – na vratima Slovenac Škof, na krilima Štrlek i Horvat, na crti Marić, u vanjskoj liniji Kopljar, Balić i Lazarov te u obrani Gojun.

>>Mogao bih i ja početi trenirati i sa 54 godine zaigrati u Ligi prvaka

Komentara 1

MI
mismis
15:03 14.03.2015.

drzimo fige

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije