Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER ŽNK OSIJEK:

Neke igračice igraju samo za autobusnu kartu

ŽNK Osijek
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.08.2014.
u 11:45

Osječanke treći put u povijesti među 32 kluba u Ligi prvakinja.

Nogometašice Osijeka treći put u povijesti plasirale su se među 32 najbolja sastava u Ligi prvakinja. Prvi put 2003., drugi put 2011. i sada treći put. Na kvalifikacijskom turniru u Osijeku i Vinkovcima naše prvakinje osvojile su prvo mjesto pobijedivši moldavski Goliador-Real (12:0), grčki Amazones Dramas (3:1) i u odlučujućoj utakmici subotički Spartak (1:0). Pobjedonosni pogodak postigla je već u 7. minuti Dragica Cepernić.

- Uložili smo puno truda i energije u ovu sezonu. Da ćemo osvojiti prvo mjesto i nije bilo očekivano jer Spartak ima šest puta veći proračun od nas. U sastavu ima i tri Nigerijke, tri reprezentativke Bosne i Hercegovine i šest srpskih reprezentativki – istaknuo je Zvonimir Kolak, trener Osječanki.

Osijek u sastavu ima isključivo domaće igračice.

- Većina ih je iz Osijeka i okolice, a imamo i nekoliko igračica iz Daruvara. Sve su one amaterke. Kao klub mi im omogućujemo smještaj i hranu, brinemo se o njima. Neke od njih dobivaju mjesečne stipendije. Kod nas je najveća stipendija 1600 kuna koliko dobivaju hrvatske reprezentativke. Ima ih nekoliko koje dobivaju po 500 kuna, a neke igraju samo za autobusnu kartu – istaknuo je Kolak.

Barem su uvjeti odlični.

- Da. Mi smo jedini ženski klub u Hrvatskoj koji ima vlastiti stadion – Mačkamama. Eto, u posljednje vrijeme grad nekako malo više skrbi o ženskom nogometu, a ne samo o muškom pa i od njega dobijemo neka sredstva. Već smo godinama prvakinje Hrvatske i jedan od najorganiziranijih klubova. Možemo se pohvaliti i solidnim igračkim kadrom. Kristina Nevrkla i Maja Joščak spadaju među najboljih deset igračica u istočnoj Europi. Imamo dvije 16-godišnjakinje koje će biti čudo – Ivanu Maltašić koja već igra u startnoj postavi i Lorenu Balić – istaknuo je Kolak.

Prije tri godine bio je trener Osijeka kada ih je u šesnaestini finala izbacio švedski Göteborg. Bilo je 1:3 u Osijeku i 1:6 u gostima. Ždrijeb je 22. kolovoza u Nyonu.

- U šesnaestini finala priključuju se 22 kluba iz najjačih europskih liga, iz Engleske, Njemačke, Francuske, Danske, Norveške i Švedske. Po mojoj računici, za suparnika bismo mogle dobiti sedmi ili osmi klub po rejtingu Uefe. Jasno, teško je izbaciti klub 
u kojem igraju porofesionalke i koji vjerojatno ima deset puta veći proračun od nas, ali ono što nam nitko neće moći spočitati jest činjenica da ćemo se boriti svim srcem – zaključio je Kolak.

>> Osječanke napravile pravo malo čudo - ušle su u Ligu prvaka!

Komentara 2

KA
kajinx
13:27 16.08.2014.

Bravo cure! Puno sreće!

LI
lixeGZ
15:55 16.08.2014.

cure svaka čast! i puno uspjeha u daljnjem natjecanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije