Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO PAŠALIĆ:

'Neka nam Sveti Nikola donese dobre rezultate pred derbije u Poljudu'

Mario Pašalić
Ivo Čagalj/Pixsell
05.11.2013.
u 13:48

- Uh, koliko derbija, to je baš lijepo. Za gledatelja je to odlično. A mi smo pokazali da se možemo nositi s Dinamom, nadam se ta ćemo to pokazati i u prosincu - rekao je Pašalić.

Hajdukovi klinci, 18-godišnji Mario Pašalić i godinu mlađi Josip Bašić, velika su snaga Poljuda. Pašalić je to već pokazao, sada se na sceni pojavio Bašić. Zabio je za poravnanje u Koprivnici.

- Snašao sam se, sretan sam zbog tog gola, koji je Hajduku donio bod. Hvala treneru na povjerenju, bilo je super, ali to nije bilo ni pola onog što mogu dati - kaže Bašić.

Dok smo pričali s njim i Pašalićem stigla je informacija da se Hajduk u četvrtfinalu Kupa Hrvatske sastaje s Dinamom. Kakav će to prosinac biti, prvenstveni derbiji s Dinamom i Rijekom, pa još dvije kup utakmice s Dinamom.

- Uh, koliko derbija, to je baš lijepo. Za gledatelja je to odlično. A mi smo pokazali da se možemo nositi s Dinamom, nadam se ta ćemo to pokazati i u prosincu. Najprije dva puta gostujemo u Maksimiru, neka nam Sveti Nikola donese poklone u vidu dobrih rezultata pred derbije na Poljudu. Bit će Dinamo i Rijeka umorni od igranja u Europi, to nam ide u prilog - kazao je Pašalić.

Mariju za sada Dinamo dobro leži. Još su u sjećanju ona njegova dva pogotka.

- Ha, ide me. Sad su me upoznali, više će me pratiti - jednostavno će Pašalić.

A Bašić je dodao.

- Ako hoćemo trofej onda smo morali kad-tad doći na Dinamo. Bolje sada. Uvjeren sam da će i prvenstvo biti neizvjesno sve do posljednje utakmice. Više od bilo čega volio bih da postanemo prvaci - rekao je Bašić.

I Pašalić je, da ne zaboravimo, zabio Slaven Belupu. Bio je to krasan gol, loptu mu je kroz noge propustio Kiš.

- Vikao sam mu "pusti", kasnije mi je kazao da me čuo, ali i osjetio. Kako se rezultat odvijao na kraju je rezultat i dobar za nas. Dugo nismo izgubili, bilo je bitno zadržati taj niz - govori Pašalić.

Prije kupa, derbija i tog ludog prosinca bijele čekaju drugi ispiti. U subotu stiže Istra.

- Istra je neugodna, već dugo ih nismo pobijedili, ali mi smo Hajduk i moramo ići na tri boda - jasno će Pašalić.

Svi govore da Hajduk može puno. Kako se mladost bijelih nosi s tim pritiskom?

- Trener nam miče taj teret, uspijeva u tome, nismo opterećeni. Sa strane ljudi znaju reći budite prvaci, ali meni je lako s tim. Na jedno uho uđe, na drugo iziđe - zaključio je Pašalić.

Protiv Istren neće biti ozlijeđenog Iluridzea. Baš protiv njega u igru je u Koprivnici ušao Bašić. Iluridze ga zove Phillip Lahm, a njemu je draži Darijo Srna.

- Srna je naš - smije se Bašić.

Iza njega je teška godina. Prije godinu dana, pod Mišom Krstičevićem debitirao je protiv Dinama u Maksimiru, a onda su ga napale ozljede. U sjesni je ostao interes Bayerna, Liverpoola, Fiorentine...

- Bilo je teško, ali iz svega sam izašao još jači. Imao sam upalu limfnih čvorova, pa nisam išao na zimske pripreme. Par utakmica za juniore, pa na Euru (U-17) problem s koljenom, pojavila se bolna kvrga. Igrao sam cijelo prvenstvo Europe s ozljedom, nitko nije znao kad će ozljeda proći - prisjetio se Bašić.

Bio je kapetan te selekcije s Halilovićem i Roguljićem. Zbog tog koljena nije bio ni na Svjetskom prvenstvu.

- Taman sam se oporavio, bilo bi riskantno da sam išao. Super smo mi generacija - zaključio je Bašić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije