Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Robertov sin Dino dobit će ugovor s Osijekom

Neka Bayern doda jednu nulu!

'05.10.2010.Osijek,Hrvatska,treca generacija obitelji Spehar u nk Osijeku,Robert Spehar sa sinom Dinom Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
06.10.2010.
u 09:19

Dino Špehar (17) za mlađe je uzraste postigao 300 pogodaka. Nije napadač, ali kaže: Skinuo sam nekoliko očevih finti!

Dinastija Špehar nastavlja se u Gradskom vrtu. Profesionalni ugovor s Osijekom, na inzistiranje šefa struke u Gradskom vrtu Branka Karačića, uskoro će potpisati 16,5-godišnji Dino Špehar, kapetan reprezentacije do 17 godina, za koju je na kvalifikacijskom turniru za EP prošli vikend postigao tri od četiri pogotka. Dino je inače sin predsjednika bijelo-plavih i nekad velikog strijelca Roberta Špehara. Mladi Špehar, čije je ime odavno podcrtano u bilježnicama skauta najvećih europskih klubova, iz kadeta prebačen je u juniore i bit će u prvoj momčadi.

Djed je 60-ih bio vratar

Iako još dječak, mlađi Špehar je s obje noge čvrsto na zemlji. Prezime mu, kaže, nije teret (i djed mu je šezdesetih godina bio vratar), a to što će mu tata uskoro postati i poslodavac nije mu nikakva smetnja.

– Čak mi je i puno lakše igrati. Daje mi savjete, govori da je svaki dan novo dokazivanje. Kada odigram dobro neku utakmicu, ne dopušta mi da poletim, a nakon loše da ne potonem – zrelo za svoju dob odgovara Dino Špehar koji je očito naslijedio očev osjećaj za gol. U šest godina igranja za mlađe kategorije Osijeka postigao je više od 300 pogodaka. A nije napadač!?

– Skinuo sam nekoliko očevih finti – priznaje Dino dodajući kako je otac s njim individualno radio.

Svjestan je i Robert da će Dino igrati pod pritiskom kao niti jedan drugi igrač u Gradskom vrtu.

– Ljudi će uvijek pričati svašta i on to čuje. Ali tako je odgojen da zna kako kao pravi igrač mora biti svjestan na sve izazove. Uostalom i za mene se govorilo da igram zbog svoga oca. Dino je bio vođa svih selekcija kroz koje je prolazio, najbolji na svim turnirima od Beograda do Španjolske, pa nisam mu valjda ja zabijao golove preko daljinskog – kaže Špehar stariji koji je na ozbiljno pitanje u sekundi od oca postao klupski čelnik. Došlo je vrijeme da sinu ponudi profesionalni ugovor, na taj čin ga već duže vrijeme pritišće voditelj Osijekove škole nogometa Miroslav Žitnjak, a popustio je nakon što je Karačić rekao: "Želim ga odmah!".

Žitnjak i Karačić inzistirali

– Ja sam odgovoran za struku, onaj koji predlaže i potpisuje ugovore, ali u njegovu slučaju napravit ću iznimku, neka to predlože Žitnjak i Karačić. Kao predsjednik kluba, mogu reći da ćemo napokon dobiti desetku za kojom već deset godina kukamo – kaže predsjednik Osijeka koji će uskoro pred sina staviti papir i dati mu olovku u ruku.

– Osjećaj će biti veličanstven da kao otac potpisujem ugovor sa sinom koji je na dobrom putu da postane zvijezda Osijeka, igrač na kojem će klub graditi budućnost i u konačnici zaraditi. U tome nema stida ili nelagode jer je Dino to zaslužio – kaže prvi čovjek Gradskog vrta.

Na faks u Wilsonovu već je stigla službena ponuda Bayerna - za jednog od najboljih mladih hrvatskih nogometaša nudi 300.000 eura.

– Ne ide Dino nikamo, ne prije nego što na taj iznos Nijemci dodaju barem još jednu nulu. Gradski vrt je arena u kojoj se prvo mora dokazati – kazao je Špehar.

Kada će Dino u vatru, odlučit će Branko Karačić, a novi Osijekov dragulj priliku čeka u niskom startu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije