Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVENija

Nedostaju Lorbek i zajedništvo, ali bit će neugodni

Erazem Lorbek
AFP
23.08.2010.
u 15:30

Slovenci zbog iskustva i kvalitete glavnih igrača nikomu neće biti lagan protivnik.

Kada je Memi Bečirović zamijenio Jurija Zdovca na slovenskoj klupi, mnogi stručnjaci bili su skeptični prema Sloveniji u kojoj ovog ljeta nema Erazema Lorbeka, jednog od najboljih europskih centara, koji je prošle godine vodio reprezentaciju do polufinala EP-a.

Sa samo šest pobjeda u čak 15 pripremnih utakmica potvrđene su kritike, koje su pojačane lošom obranom, manjkom zajedništva izvan terena i na njemu te velikim igračkim oscilacijama tijekom susreta.

– Niti jedan susret nismo odigrali u punom sastavu. Stalno nas prate ozljede i ne dopuštaju nam da se potpuno uigramo – žali se izbornik Bečirović koji u posljednjim susretima nije mogao računati niti na sina Sanija zbog problema s ramenom.

Problemi u igri dolaze kada ne uspiju odigrati zamišljenu akciju jer se okreću soliranju koje često vodi u pogreške i gubljenje lopte.

– Moramo poboljšati protok lopte u napadu i nedostatke u obrani te doći u šutersku formu – nabraja Bečirović što sve trebaju napraviti kao da prvenstvo počinje sredinom rujna, a ne za nekoliko dana.

Razigravač Phoenix Sunsa Goran Dragič pokazao se kao igrač koji može promijeniti ritam i ako nije dan Jake Lakoviča, slovenski Steve Nash može napraviti puno dobrih stvari. Boštjan Nachbar još nije dominantan kao što se očekuje, a Primož Brezec pod koševima nije Lorbekova klasa. Ipak, zbog iskustva i kvalitete glavnih igrača nikomu neće biti lagan protivnik. Pogotovo ne Hrvatskoj s kojom će, smatraju, igrati ključan susret u skupini kako bi imali lakši put prema osnovnom cilju - četvrtfinalu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije