Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI SALDO

Nedostajalo im malo sreće, ali su Hrvatskoj donijeli više nego prvak države

01.04.2021.
u 22:15

"Zadovoljan sam europskom sezonom. Pokazali smo da se možemo ravnopravno natjecati s jakim njemačkim i europskim klubom."

Rukometaši Nexea iz Našica završili su svoj ovosezonski europski put. Zaustavljeni su u osmini finala EHF Europske lige. U dvije utakmice bolji je bio njemački RN Löwen koji je s 27:25 pobijedio u Našicama, a u uzvratu bilo je 27:27.

– Zadovoljan sam europskom sezonom. Pokazali smo da se možemo ravnopravno natjecati s jakim njemačkim i europskim klubom. Da je bilo samo malo više sreće, pogotovo u prvoj utakmici, mogli smo možda ići i dalje. Nažalost, u toj prvoj utakmici na našem parketu imali smo malo čudan sudački kriterij koji je bio puno više na našu nego na njihovu štetu – rekao je Josip Ergović, predsjednik kluba.

Možda bi bilo bolje da ste u skupini bili treći, a ne četvrti?

– Da, onda bismo išli u osmini finala na puno lakšeg suparnika. No, kiksali smo dvaput protiv Montpelliera i Magdeburga i izgubili svih osam bodova – istaknuo je Ergović.

Što se tiče bodova, Nexe ih je za hrvatski rejting osvojio dosta.

– Postigli smo pet pobjeda u skupini što je lijepih deset bodova – naglasio je Ergović.

Ti bodovi su jako važni za sljedeću sezonu s obzirom na to da PPD Zagreb nije u Ligi prvaka osvojio ni jedan.

– Sad se okrećemo obvezama u SEHA Gazprom ligi i hrvatskom prvenstvu. Već u subotu nas očekuje gostovanje kod Motora u Zaporožju. Pobijedimo li, mogli bismo biti čak i prvi u našoj skupini SEHA lige. U slučaju poraza, možemo biti i drugi i treći. Susret s Motorom dolazi nam baš u nezgodno vrijeme. Evo, tek smo se jučer vratili iz Mannheima, a sad opet moramo na dalek put – kazao je Ergović.

Šteta što u susretu s Löwenom niste bili kompletni?

– Nedostajali su nam Rodin i Buvinić, desni vanjski igrači, a Mance je igrao tek u drugom susretu. Na početku uzvratne utakmice ozlijedio nam se Tomić, vrlo bitan igrač i obrane i napada, a već dulje vrijeme nemamo ni Markušića – zaključio je Ergović.

Klub je ove sezone morao mijenjati i trenera. Hrvoje Horvat postao je izbornik hrvatske reprezentacije pa je umjesto njega na klupu Našičana sjeo Slovenac Branko Tamše.

– Sad tek mogu žaliti za onim minimalnom porazom od Löwena u Našicama. Uz činjenicu da nam je zbog ozljeda nedostajalo jako puno igrača, u uzvratu dogodio se šok na početku kada smo ostali i bez Tomića, našeg prvog kružnog napadača. Drago mi je što sam u 45 dana koliko sam tu uspio napraviti dosta dobrih stvari. Nakon dvije utakmice, ispali smo zbog samo dva pogotka manje, i to u igri s jednom od najboljih europskih momčadi. Šteta što nismo dulje zajedno, možda bismo inače čak i ušli u četvrtfinale. Ovako, čestitam Löwenu i želim mu puno sreće u četvrtfinalu – zaključio je Tamše. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije