Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDUĆNOST ABA LIGE
Povratak na članak

Predsjednik Crvene zvezde: Mi smo se izjasnili, no zabrinut sam što Hrvati šute...

U nadi da će srušiti sadašnju ABA ligu, zemlje bivše SFRJ obilazi Kosta Ilijev, posebni Fibin izaslanik...

Komentari 14

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
20:33 03.05.2015.

treba bit samo hrvatska košarkaška liga i gotovo!

VL
HL
HV_LAKI102
22:00 03.05.2015.

Samo hrvatska kosarkaska liga.Regijonalna JUGO liga je cista utopija kao i jugoslavija,to je posljednji pokusaj komunisticke elite da ostane na vlasti,a sport od toga ima samo stetu kao i ekonomija.

VL
PI
pinkec
05:09 04.05.2015.

"O toj problematici razgovarali smo s predsjednikom novog prvaka ABA lige Crvene zvezde Nebojšom Čovićem." Pa to nam reci Dražene Brajdiću, jer ako tako kaže Nebojša, onda je to to! Bljak i Fuj!

VL
SV
svitilnik
15:44 04.05.2015.

Hrvatska je država košarkaške tradicije i velikih igrača, kroz povijest i sada. Među djecom postoji veliko zanimanje za košarkom a imamo i velike talente u svim uzrastima. Imamo potencijal za jednu dobru domaću ligu gdje bi se ta naša mladost razvijala igrajući s najvećim klubovima u našoj državi. A što imamo s regionalnom ligom? U njoj igraju samo 2-3 naša kluba dok u ostalim središtima djeca gube zanimanje za košarkom. I to koje središta, Split , Šibenik, pomalo i Zadar ide k tomu. Središta koja su stvorila naše najveće igrače. Svi ti veći klubovi, nazovimo ih većim jer su iz financijski jačih središta igraju s igračima koji su uglavnom ponikli iz tih manjih središta. Zanemarujući ta manja središta i ti veći klubovi bi došli u deficit s igračima a s vremenom bi došlo i do totalnoga kraha naše košarke. Te do sada tradicionalno potentne sredine polako športski izumiru što ukazuje na potpuno pogrešnu športsku politiku. Ako one nestanu nestat će i hrvatska košarka. Ovakav sustav natjecanja da se obezvrjeđuje naša liga i manji klubovi je nakaradna i sramotna, u najmanju ruku ponižavajuća za manja središta i kontraproduktivna za razvoj hrvatske košarke

VL
SV
svitilnik
20:18 04.05.2015.

Hrvatska ima tradicionalno jaka dalmatinska košarkaška središta s manjim klubovima koji im gravitiraju, Split ,Zadar, Šibenik, pa i Dubrovnik ( Tomić, Hezonja). Imamo Rijeku koja uz Pulu pokriva sjeverni Jadran. Imamo Osijek i Brod u Slavoniji. Imamo Zagreb i okolicu s 3-4 kvalitetna kluba. Eto to je baza za nekih 12 klubova koji bi igrali tu našu 1.Hkl. Možda bi dobro rješenje bio sustav 11+11 utakmica + liga za ostanak i liga za prvaka , 5+5 utakmica. S time da bi se prenosili bodovi iz prvoga dijela natjecanja. S tim sustavom bi se igrale 32 utakmice,dovoljno za jednu ozbiljnu i kvalitetnu ligu. Uspješniji klubovi igrali bi Euroligu i Eurokup a mladi igrači bi imali dovoljno jakih utakmica za svoj razvoj. Mi kao jaka košarkaška nacija možemo uvijek imati najmanje 2-3 kluba u Europskim natjecanjima a toliko ih imamo sada i u ABA ligi. Pa što nam je važnije , da ovisimo o rezultatima u nekoj regionalnoj ligi ili da ovisimo o rezultatima u našoj domaćoj ligi , s time da još plus razvijamo naša košarkaška središta po cijeloj Hrvatskoj. Ma zamislite situaciju da Cedevita nije u polufinalu ABA lige pobijedila Budućnost. Pa Hrvatska bi ostala bez predstavnika u Euroligi. To si ne smijemo dopustiti

VL
MA
MaSpa
12:11 04.05.2015.

ABA liga je pun pogodak, treba organizirati i ABA 2. liga za klubove tipa Split Šibenik Rijeka Alkar da i oni malo živnu.. A ovo prepucavanje ULEB FIBA, to valjda ne kuže ni oni sami što hoće i žele..

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
20:41 03.05.2015.

HR kosarkaska liga sa 3 gledatelja prosjecno po tekmi.

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
21:20 03.05.2015.

Nije tema ali moram ovo pripomenuti. Bez privatnog novca nece biti nista. Od gledatelja u Hrvatskoj se ne moze skupiti niti 10% budgeta. Pogledajte Zagreb u rukometu. Klub igra europsku ligu i mora besplatno dijeliti ulaznice, da bi napola napunio arenu. A onda trazi od grada da ga jos vise financira nego dosada.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.