Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakav je Lino Červar

Ne voli kritike bez osnove, mrzi nepravdu. Ponosan na to odakle je

Lino Červar
Reuters
01.02.2010.
u 11:20

- Po povratku iz Austrije u Zagrebu ću razgovarati o produljenju ugovora s HRS-om – rekao je uoči finala naš izbornik.

Od 1994. do 2002. godine hrvatsku rukometnu reprezentaciju vodili su Zdravko Zovko, Abaz Arslanagić, Velimir Kljaić, Ilija Puljević i Josip Milković. Nakon debakla na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2002. godine, gdje smo osvojili posljednje mjesto, Zoran Gobac, koordinator za muški rukomet, odlučio je podvući jedno ime – Lino Červar. No, nije to bio njegov prvi izbor.

– Zvao je mene, ali tada nisam htio. Možda sam pogriješio, a možda je sudbina htjela da baš Lino bude taj koji će od jedne generacije napraviti čudo. Njega svi mogu ili mrziti ili voljeti, ali tom čovjeku treba skinuti kapu do poda za sve ove rezultate – rekao je Goran Perkovac, osvajač zlatne medalje s OI-ja u Atlanti 1996. godine.

Červara sam upoznao 1997. godine na Mediteranskim igrama u Bariju. Bio je izbornik Italije i u finalu izgubio od Hrvatske. Iste godine napravio je čudo i s Italijom otišao na Svjetsko prvenstvo u Japan, gdje su u skupini pobijedili Argentinu, igrali neodlučeno s Norveškom i tijesno izgubili od Francuske (21:25), Švedske (17:19) i Koreje (22:27). Družili smo se i godinu dana kasnije, na Europskom prvenstvu u Italiji.

– Jednog dana želim biti izbornik svoje Hrvatske – govorio je tada.

Iskreno, nismo ga ozbiljno shvaćali. Pet godina kasnije, evo ga na klupi. Od Portugala do danas devet od deset polufinala, šest medalja. Na osebujan način vodi utakmice, stalno trčeći uz liniju auta. Ne voli kritike bez osnove, mrzi nepravdu. Ponosan je na kraj iz kojeg dolazi. Sa šest osvojenih medalja pripada među najbolje svjetske trenere. Pretekao je Heinera Branda, Ulricha Wilbeka i Daniela Constantinija koji su se zadržali na pet. Više medalja od njega imaju samo Vladimir Maksimov (sedam), Claude Onesta (sedam) i Bengt Johansson (devet). No, do Londona se i to može promijeniti.

Komentara 9

OB
-obrisani-
11:57 01.02.2010.

Stvarno rtreba biti stručnjak izgubiti dobijenu utakmicu Da ste imali našega rukometnog viteza Pajoviča on bi to rešio PRSTOM u OKO nekojem Francucu Tko nabije PRST u OKO taj dobije Naš EU@Slovenski stil „PRST u OKO“ je provereno najdobriji

OB
-obrisani-
12:58 01.02.2010.

E Hrvateki moji, da ste imali našeg viteza Pajoviča koji bi protivnika razoružao prstom u oko vi biste vjerovatno pobjedili „PRST u OKO“ je isprobana varijanta nas EU@Slovenaca Eto mogli ste da ste............

MI
mistercro
13:59 01.02.2010.

Lino naravno sad ima sve spremno da predu u Hamburg, THW Kiel, Ciudad Real ili Lowen. Cervar je kao izbornik smijesan, jer vidi kluba kojeg tren ira. Metalurg? Ajme! Da je neki strucnjak, bio bi vec ili u Kielu, Hamburgu,, Bacerloni, Ciudad Realu, Lowenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije