Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slaven Belupo

"Ne uhvatimo li ni boda protiv Istre i Intera, nismo ni zaslužili Europu!"

'20.03.2010., Koprivnica - Nogometnu utakmicu 21. kola T-Com 1. HNL odigrali su NK Slaven Belupo i NK Dinamo. Mario Mandzukic, Matias Delic(skroz lijevo) i Alen Maras.  Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
23.04.2010.
u 10:40

Trener Slavena Belupa Zlatko Dalić za današnje gostovanje u Zaprešiću bio je primoran pozvati i dva juniora - Genga i Horvatinovića.

Razlog tome su ozljede Marčića, Pape i Vojnovića, ali i izostanci Tepurića i Marasa koji imaju tri žuta kartona, te Gregurine koji ima virozu.

Inter u borbi za goli život

– Dosad nisam naglašavao probleme oko sastavljanja momčadi, ali izostanak tih igrača veliki je hendikep za našu momčad. No, što je tu je, iz te kože ne možemo, i ako želimo ostati u igri za Europu, u Zaprešić moramo ići po pobjedu. Više šansi i nemamo, prvenstvo je pri kraju. Inter se bori za goli život i igrat će agresivno, no mi moramo napraviti čvrsti blok i pritisak, odigrati hrabro od prve minute – ističe koprivnički strateg, koji ima punu potporu direktora kluba Roberta Markulina, iako toliko željena Europa i te kako "visi".

– Svjesno smo ušli u proljetni dio sa smanjenim igračkim kadrom kako bismo uštedjeli. Nitko nije mogao znati da će nas pogoditi tako teške ozljede važnih igrača. Nisam za traženje alibija, ali to je jedan segment koji nas je vratio korak nazad – smatra Markulin, na kojeg se Dalić samokritički nadovezao da su uza sve probleme u klubu ipak trebali ostvariti bolji rezultat.

Trener Slavena Belupa u vršku napada protiv Intera najavio je iskusnog Jurića.

Presingom do pogotka

– Tepurić ima suspenziju, a Poredski je preskočio jedan trening zbog ozljede palca, pa sam se odlučio za Jurića. Cilj je s tri brza igrača (Delić, Mujanović, Jurić, op. a.) napraviti presing i što prije zabiti – kaže Dalić i naglašava da ako njegovi igrači u dva gostovanja, protiv Istre i Intera, nisu u stanju osvojiti tri boda nisu ni zaslužili izlazak u Europu.

– Ne nedostaje im ništa, ničime nisu opterećeni, ali moraju biti svjesni da svima nama plaća i status ovise o rezultatu na kraju sezone – završava Dalić.

Utakmica 27. kola Prve HNL između Intera i Slavena Belupa igra se od 18 sati, a pravdu će dijeliti Marijo Strahonja iz Zagreba.

Očekivani sastav Slavena Belupa: Pelin - Poldrugač, Rogulj, Kokalović, Čaval - Nynkeu, Šafarić, Posavec - Mujanović, Delić - Jurić.

Pričuve: Rodić, Purić, Jakšinić, Poredski, Geng, Horvatinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije