Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ugledni menadžer

Ne planiramo Šarićev povratak u Europu, Andrija Jelavić izlazi na NBA draft

Jerome Miron/REUTERS
18.04.2024.
u 08:00

Miško Ražnatović, menadžer Darija Šarića i Karla Matkovića, vjeruje da će obojica igrača ovo ljeto biti na raspolaganju hrvatskom izborniku Josipu Sesaru

 

Nakon debakla u play-in utakmici u Sacramentu (94:118), završena je sezona za četverostruke NBA prvake Golden State Warriorse. "Ratnici" u još jednom izgledali loše te su otpali iz utrke za naslov bez ispaljenog metka (Thompson je šutirao iz igre 0-10) a jedini igrač kojeg trener Steve Kerr nije uvodio u igru bio je Dario Šarić.

A to je možda i bolje nego da ulazi, po tri do 13 minuta, kao u posljednjih pet utakmica osnovnog dijela sezone s kojima je narušio, u prvom dijelu sezone, sasvim solidnu statistiku. Dario je tako svoj jednogodišnji ugovor s "Ratnicima" okončao s prosjekom od osam koševa, 4,4 skokova i 2,3 asistencija i šutem iz igre od 46,6 posto. A to je još uvijek bolje od brojki iz Darijeve prethodne sezone, one u Oklahomi, kada je prosječno knjižio 7,4 koša, 3,3 skoka i 0,9 asistencija po susretu.

Ovakav rasplet vjerojatno će značiti rastanak s Warriorsima pa smo njegova europskog menadžera Miška Ražnatovića priupitali za ocjenu sezone i procjenu stanja na tržištu.

- Njegova sezona je imala dva dijela. Prvih 70 posto sezone je bio sjajan i u mom razgovoru sa Steveom Kerrom čuo sam da je on, nakon Curryja, njihov drugi najbolji igrač. Nažalost, u posljednjih 15-ak utakmica izgubio je svaku ulogu.

Može li to utjecati na Darijevu ovoljetnu cijenu?

- Može ali i ne mora, teško je to reći. Veći je dio igrao jako dobro, ostavio je dobar dojam i nije se dogodilo da je igrao loše nego da nije igrao. Jer, tim se opredijelio za "small ball" pa i za razvoj svojih mladih igrača.

Poželi li Dario vratiti se u Europu, Miško Ražnatović bi u tome zacijelo igrao jako važnu ulogu.

- Ne razmatramo to. On je dugo godina u NBA ligi i još uvijek je rano za povratak u Europu.

Može li Darijeva potraga za novim klubom ometati njegov nastup za Hrvatsku na olimpijskom kvalifikacijskom turniru početkom srpnja u Ateni?

- Nisam razmišljao o tome no znam da Dario ima želju da igra za Hrvatsku. Uostalom, u to vrijeme još neće biti groznica vezana uz potragu za novim klubom, to je tek njen početak.

Ražnatović je pak jako zadovoljan kako, u redovima Clippersa, igra centar Ivica Zubac.

- Ivica igra sjajno a ja sam zadovoljan ovim raspletom da Clippersi mogu izbjeći Denver sve to finala Zapada. Clippersi su sjajan tim, imaju ogromno iskustvo i bit će neugodan suparnik bilo kome u doigravanju. Ja ih vidim u finalu Zapada. Na Istoku očekujem prolaz Bostona koji je napravio veliku razliku u odnosu na konkurente.

Osim Zupca, hrvatski izbornik Josip Sesar na olimpijskim kvalifikacijama svakako bi volio vidjetii i dinamičnog centra Karla Matkovića. A on je usred sezone napustio Cedevita Olimpiju i preselio u Birmingham Squadron, u razvojnu momčad New Orleans Pelicansa, NBA kluba koji ga je 2022. draftirao. Hoće li on propustiti reprezentaciju zbog Ljetne NBA lige?

- Karlo je više puta igrao Ljetnu ligu i vjerujem da će igrati za reprezentaciju. Uostalom, svi su zadovoljni kako je odigrao u G ligi.

A ovaj Livnjak je u 10 utakmica prosječno bilježio 17,3 koša, 7,9 skokova, 1,9 asistencija te jednu i pol blokadu po susretu. Je li to dovoljno da mu New Orleans Pelicansi izravno ponude ugovor?

- Po pravilima mi se dosad oko toga nismo niti mogli dogovarati no s obzirom kakav je dojam ostavio ja očekujem da će on potpisati NBA ugovor.

Nakon Matkovića, sljedeći mladi Hrvat koji bi mogao postati NBA igračem jest Andrija Jelavić (210 cm), 19-godišnji igrač beogradske Mege.

- Andrija će se prijaviti na NBA draft a naš je plan da sljedeća godina bude u kojoj bi na draftu bio visoko konkurentan. On je vrlo mobilan visoki igrač, moderna četvorka, kakvih nema puno pa i da ne prođe u NBA ligi on sigurno može biti igrač visoke euroligaške razine.

Što je s obećavajućim hrvatskim razigravačem Lovrom Gnjidićem kojeg više nema u sastavu Mege?

- On ima prijelom ruke i neće igrati do kraja sezone. Nakon toga ćemo vidjeti. Uostalom, on ima ugovor s Cedevita Olimpijom.

A spomenuti ljubljanski klub nastradao je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv spomenute Mege, najmlađe momčadi koja je ikad nastupala u regionalnoj ligi, i nakon beogradskih 119:98 protiv ima lijepu priliku da se probije u polufinale ABA lige. A takva Mega, sad već standardni proizvođač NBA igrača, koncept je nastao u glavi upravo našeg sugovornika Miška Ražnatovića. Uostalom, uz našeg Jelavića za ovogodišnji draft prijavljena su još dvojica igrača ovog kluba - Nikola Đurišić i Nikola Topić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije