Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALEN MARAS

"Ne mogu Pokrovčevoj ženi platiti dug od 60.000 eura"

Alen Maras
Josip Maljak/Pixsell
05.03.2010.
u 10:58

Jedan od dužnika pokojnoga menadžera Dine Pokrovca, nogometaš Slavena Belupa Alen Maras (28), dobio je 23. veljače 2010. presudu po kojoj zastupnikovoj udovici mora platiti 60.000 eura.

– S Pokrovcem sam imao ugovor o zastupanju, po kojem bi on trebao dobiti proviziju od moga transfera u inozemstvo. No, kako sam u to doba bio transferiran iz Varteksa u Osijek te iz Osijeka u Zagreb, moj menadžer nije trebao zaraditi ništa – kazao je Maras.

Tvrdi kako je u ugovoru s Pokrovcem stajalo da odmah dobiva automobil u vrijednosti 20 do 25.000 tadašnjih maraka, bio je to golf 4, a priznaje kako je od pokojnog zastupnika dobio i novac, no nije želio otkriti o kolikom se iznosu radi.

Partner je bio Šuker

Hoćete li platiti dug od 60.000 eura?

– Rekao sam vam već da nisam igrao u inozemstvu, pa i da hoću platiti, ja taj novac nemam. Moj će odvjetnik uložiti žalbu, razgovarati s odvjetnikom gospođe Pokrovac, te se pokušati nagoditi – zaključio je Alen Maras.

Robert Jančik, odvjetnik Moravke Pokrovac, tvrdi da je kontaktirao sa svim dužnicima pokojnoga menadžera, a da su najkorektniji bili Igor Musa i Petar Krpan koji su nakon Dinine smrti njegovoj supruzi isplatili sva dugovanja.

Pokrovčev partner u zastupanju nogometaša bio je Davor Šuker, no Jančik ne zna ima li "zlatna kopačka" nenaplaćenih dugovanja. Njegov i Pokrovčev najpoznatiji štićenik bio je Niko Kranjčar.

Do 15 posto od igrača

Njega je u 16. godini s Pokrovcem i Šukerom spojio tata Zlatko, Dinin bliski dugogodišnji prijatelj. Tada je Niko bio Dinamov igrač i Mamiću se nije svidjelo što je brigu u najboljemu igraču preuzela "suparnička" agencija.

Pokrovac je svojedobno priznao da mu je, ovisno o visini ugovora, pripadalo između 10 i 15 posto primanja igrača.

Pokrovac je s Kranjčarom imao ugovor koji mu je jamčio postotak iz njegova prva dva transfera. Ta svota iznosi 600.000 eura, što će Pokrovčevoj udovici isplatiti Hajduk. Dino Pokrovac svojedobno je zastupao i Marija Carevića, Vedrana Ješu, Danijela Hrmana, Matu Neretljaka, Krunu Lovreka, Almira Turkovića, no nitko od njih više nije na popisu dužnika.

Najzvučnije ime među njima je Dino Drpić, čiji dug iznosi 140.000 eura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije