Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gordana Jukić, učenica Zdenka Domančića

Ne dajemo super moći, ali uz nas sportaši postaju bolji

\'Bioenergija1_dbr_spo_160911\'
Dražen Brajdić
17.09.2011.
u 08:39

Je li nepoznati bioenergetičar doista mogao pomoći nogometašima Dinama da bolje trče protiv realovaca? Upitali smo to Gordanu Jukić, bioenergetičarku koja radi i sa sportašima, košarkašima i nogometašima

- Kod vrhunskih sportaša važno je znati da njima samo kvalitetan trening donosi rezultate, a bioterapija je tu samo vjetar u leđa, prirodni stimulans koji potakne resurse koji ne bi bili izazvani. Važno je da se odvija uz pristanak sportaša, uz otvorenost, a ne da to doživljavaju kao čaranje koje bi im trebalo donijeti super moći - objašnjava učenica Zdenka Domančića.

U kodeksu cjenika nema

Kodeks bioterapije po metodi Zdenka Domančića podrazumijeva da se ne naplaćuje po cjeniku nego se klijenti zahvale s koliko mogu. Pretpostavljamo da Mamić nije škrtario.

- Energija se ne naplaćuje po metru, kilogramu, satu jer to nam je svima dano.

Sportaši rijetko ističu da im je bioenergija pomogla jer je to još uvijek tabu-tema. Balić je jedan od iznimaka.

- Balić je zbog ozljede nazvao iz Pekinga gospodina Domančića u tri sata ujutro, a za tri dana je već igrao. Bioterapija na daljinu mnogima je teško prihvatljiva i apstraktna, to je čista kvantna fizika. Misao je brža od svega i ima energiju, pa udaljenost nije bitna. Telefonski se dogovorimo za početak, no telefonska linija nije otvorena. Osoba mora mirovati, sjediti ili ležati, a sljedeći poziv, nakon 10-15 minuta, znak je da je terapija gotova.

Pomoć prije nastupa

Kako sve to uspijeva, zasad nam nije jasno, baš kao niti Gordaninu suprugu prof. dr. Igoru Jukiću, dekanu zagrebačkog KIF-a i osobnom treneru Ivice Olića i Mirka Filipovića.

- On kao znanstvenik u tome ne vidi nikakvog znanstvenog temelja, ali se i ne protivi jer vidi da sportašima pomaže.

Na što sve bioterapija može utjecati kod sportaša?

- Prije važnih nastupa može utjecati na izdržljivost i koncentraciju. Ubrzava i oporavak nakon teških treninga, ali i oporavak nakon ozljeda. Što prije sportaš nakon ozljede dospije u ruke bioterapeuta, to će oporavak biti brži, ponekad čak i vremenski prepolovljen - ističe Gordana Jukić.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:01 17.09.2011.

ahahahaa, javi se kad se vrate iz madrida sa pet komada...

Avatar vaha
vaha
10:08 17.09.2011.

bioenergija i to jos preko telefona?...mislim stvarno.... medjutim moguce je da sportasima, koji su i inace dosta sujevjerni, imaju svoje rituale itd, ovakvi \"tretmani\" pomognu u psiholoskom smislu i da im to da dodatnu samouvjerenost - u tom smislu nije bitno kak se zove tretman, ak donese samopouzdanje.....

Avatar poljicanin
poljicanin
11:41 17.09.2011.

Uz \"njihovu\" bioenergiju gubit ce se samo minimalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije