Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marko Tomas

'Ne bih napustio Cibonu u pola sezone zbog love'

'Cibona Zagrep`s Marko Tomas (R) drives to basket as Fenerbahce Ulker`s Omer Onan (L) tries to block him during their Euroleague group match at Abdi Ipekci sport hall in Istanbul, on November 4, 2009.
'BULENT KILIC'
16.01.2010.
u 12:09

Marko Tomas je u dvije prijelomne utakmice sezone ubacio 24 koša, protiv Partizana i Asvela, pa onih 300.000 eura koliko ga za posudbu plaća Cibona (još toliko plaća mu i Real) izgleda kao najbolje uložen novac prošlog ljeta.

No, kada netko tako dobro igra, a klub ga ne plaća redovito, postoji opasnost da ga netko preotme.

– Otići na pola sezone nema smisla. Bez obzira na loše financijsko stanje kluba, znam gdje sam došao i vjerujem da će mi Cibona kad-tad platiti. Nakon četiri godine inozemstva, sviđa mi se u Zagrebu. Osim toga, želim sljedeće ljeto prvi put u karijeri biti slobodan igrač.

Ide li ova sezona onako kako ste zamišljali?

– Da, po to sam i došao, da dobro igram i da se to vidi i na rezultatima momčadi. Doduše, nemam snage za 40 minuta jer nisam prošao pripreme, pa jedno vrijeme statiram u napadu, pokušavam drugima nešto otvoriti.

Trener Perasović kaže da mu je najveće zadovoljstvo što igrate dobro u oba smjera?

– Jest, no to je nekada i kontraproduktivno. Igrajući protiv Asvela dobro sam čuvao Marshalla, no na kraju sam bio potpuno prazan. Da Žalgiris nije pobijedio, nedostajala bi moja promašena bacanja.

I vi ste se, kao Ante Tomić iz Trnskoga, preselili u Madrid. Koje opasnosti ondje vrebaju mladog igrača?

– Dolaziš iz maloga kluba u kojemu igrate 40 minuta i sve ovisi o vama, a nađete se u situaciji da igrate samo pet minuta. Mnogi igrači u takvim okolnostima izgube samopouzdanje. Važno je da se riješite pritiska. Zato je dobro što će Ante imati pola sezone za prilagodbu na nove uvjete.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije