Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NCAA

North Carolina i Villanova u borbi za naslov

North Carolina
Reuters/PIXSELL
03.04.2016.
u 11:23

Villanovu su do rekordne pobjede predvodili Josh Hart s 23 koša, osam skokova i četiri asistencije, te Kris Jenkins sa 18 poena i osam skokova.

Košarkaši Villanove s 95-51 nadigrali su Oklahomu, a North Carolina je s 83-66 svladala Syracuse u polufinalnim utakmicama Final Foura američkog sveučilišnog prvenstva te će se ove dvije momčadi u noći s ponedjeljka na utorak (3.19 sati) u Houstonu boriti za naslov prvaka. 

Villanova je u prvom polufinalu ostvarila rekordnu pobjedu na završnim NCAA turnirima, nadmašivši prijašnji rekord za 10 koševa. Završnih +44 (95-51) najbolje oslikava kolika je bila nadmoć momčadi pod vodstvom trenera Jaya Wrighta. Osim što su pokazali napadačku raskoš, igrači Wildcatsa uspjeli su svesti najboljeg igrača Oklahome Buddyja Hielda na samo devet koševa, uz šut 4/12, iako mu je prosjek ove sezone bio više od 25 poena po utakmici.

Villanovu su do rekordne pobjede predvodili Josh Hart s 23 koša, osam skokova i četiri asistencije, te Kris Jenkins sa 18 poena i osam skokova.

Status favorita u drugom su polufinalu opravdali i košarkaši North Caroline koje je do pobjede nad Syracuseom 83-66 predvidio Brice Johnson sa 16 koševa i devet skokova, a u stopu su ga pratili Justin Jackson sa 16 i Kennedy Meeks s 15 poena, dok je Joel Berry II uz osam koševa podijelio 10 asistencija. Najbolji strijelci Syracusea bili su Trevor Cooney s 22 i Malachi Richardson sa 17 koševa.

Jay Wright će u noći s ponedjeljka na utorak pokušati postati drugi trener u povijesti koji će Villanovu dovesti do NCAA naslova, 31 godinu nakon što je momčad ovog sveučilišta u finalu šokirala favorizirani Georgetown predvođen Patrickom Ewingom.

Trener North Caroline Roy Williams, koji je 2002. godine uvršten u košarkašu Kuću slavnih u generaciji s Draženom Petrovićem i Magicom Johnsonom, u Houstonu će pokušati osvojiti svoj treći trofej, a šesti u povijesti 'Tar Heelsa', kojima je drugi od pet prijašnjih naslova, pobjedničkim košem u finalu 1982. godine donio Michael Jordan. North Carolina je posljednji put slavila u finalu 2009. godine.

>> Kentucky pobijedio Kansas za osmi naslov, navijač nastrijeljen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije