Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDLAŽU NOVO NATJECANJE

NBA nudi rješenje za sukob Eurolige i Fibe

Euroliga
DPA/Pixsell
24.05.2022.
u 23:14

Uvjet iz NBA lige je da Euroliga bude otvorenija za igrače bez dugoročnih ugovora, što bi koristilo svima, pa i reprezentacijama, jer bi se uskladili termini i najbolji igrači mogli bi igrati za reprezentaciju, što dosad nije bio slučaj.

Vodstvo najjače košarkaške lige svijeta (NBA) ponudilo je Euroligi i FIBA-i da riješe "sukob" koji traje već duže vrijeme i predlaže elitno europsko natjecanje s 24 momčadi, tvrdi agencija Tanjug.

Također, natjecanja Eurokup i Liga prvaka bi se spojila i došla pod FIBA-ino okrilje.

Kako navodi grčka agencija SDNA, uvjet iz NBA lige je da Euroliga bude otvorenija za igrače bez dugoročnih ugovora, što bi koristilo svima, pa i reprezentacijama, jer bi se uskladili termini i najbolji igrači mogli bi igrati za reprezentaciju, što dosad nije bio slučaj. 

Iz drugog najjačeg natjecanja u Euroligu bi prošlo šest klubova, čime bi se dodatno povećao njihov značaj, s tim da su domaća prvenstva ponovno bitna jer bi donijela izlazak u Eurokup.

O ovoj ideji moglo bi se raspravljati na sutrašnjem sastanku Eurolige u Barceloni, gdje bi se trebale donijeti neke važne odluke, uključujući smjenu prvog čovjeka Jordija Bartomeua.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije