Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA DOIGRAVANJE

Warriorsi 'pomeli' Pelicanse i prvi prošli dalje, Derrick Rose 'prosuo' Bullsima pobjedu

Steph Curry
Reuters/PIXSELL
26.04.2015.
u 09:40

Steph Curry ponovno je briljirao, zabio je 39 poena i gađao trice 6/8 u pobjedi 109:98

Golden State Warriorsi prvi su prošli u konferencijsko polufinale, a to tako i treba biti jer ipak su u regularnom dijelu prvenstva bili najbolja momlad (67-15). Svladali su Pelicanse 109:98 i sad čekaju boljeg iz dvoboja Portlanda i Memphisa, a ukoliko se ne dogodi čudo, bit će to Grizzliesi. Dakle, u polufinalu nas čeka sjajan dvoboj!

Naravno, Steph Curry ponovno je briljirao, zabio je 39 poena i gađao trice 6/8. Jasno je koliko uživa na parketu i kad je takav, teško da će ga netko zaustaviti. A da ne bi ostao samo na ubačajima, dodao je i devet asistencija te osam skokova. Pratio ga je Thompson s 25 poena i Green s 22 uz deset skokova i osam asistencija. Kod domaćih je Davis bio ponovno najbolji, ali njegovih 36 poena i 11 skokova nije bilo dovoljno. Kao ni 29 poena Gordona. Warriorsi su ipak bili svijet za sebe u ove četiri utakmice.

Hoće li biti takvi protiv Memphisa, ostaje za vidjeti. Teško je procijeniti jer Portland nije za Grizzliese baš teška zadaća. Pobijedili su ih i u trećoj utakmici, ali bilo je napeto. Konačnih 115:109 za Gasola (25p, 7s, 4a) i društvo poticajna je pobjeda jer Blazersi su imali četiri igrača s više od 20 ubačenih poena! Bili su to Batum (27), McCollum (26), Lillard (22) i Aldridge (21). No nešto bolji skok (38:35) i postotak za tri poena (44,4:40,7) su presudili pa je Memphis stigao do pobjede.

Chicago to nije uspio, a da jest, imao bi polufinale Istoka u rukama. Ovako će morati pričekati još minimalno jednu utakmicu. Naime, Milwaukee Bucksi nisu posrnuli drugu zaredom na svom parketu i pobijedili su 92:90 zahvaljujući odličnoj akciji u posljednjih 1,3 sekunde do kraja. Junak je bio veteran Bayless jer nitko se nije nadao da bi lopta mogla do njega. Bullsi su očekivali da će lopta iz auta biti dodana nekome od vanjskih igrača jer svi su se izvukli "van", ali Bayless je pobjegao Roseu i ostao sam pod košem te lako položio za pobjedu i stigao do ukupno deset poena.

Time je Rose (14p, 6a) postao potpuni tragičar jer izgubio je ukupno osam lopti, s tim da je pet sekundi do kraja utakmica kod napada Bullsa ušao u reket, spetljao se i omogućio Bucksima napad za pobjedu. A činilo se da će biti heroj jer je zabio u posljednjim minutama devet od 12 poena Bullsa i vratio ih iz ponora od šest poena zaostatka samo minutu do kraja. Ujedno, ovaj poraz anulirao je maestralnu Butlerovu večer (33p, 7s). Kod domaćih najefikasniji je bio Mayo s 18 poena. Bullsi sad moraju čekati domaću utakmicu za prolaz u polufinale, gdje ih vrlo vjerojatno čeka Cleveland. Vjerojatno su mislima već bili u tom susretu, koji se može slobodno nazvati i finalom prije finala.

REZULTATI:

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 92:90 (1:3)
New Orleans Pelicans - Golden State Warriors 98:109 (0:4)
Portland Trailblazers - Memphis Grizzlies 109:115 (0:3)

>> Bogdanović digao publiku na noge, Netsi pobijedili najjaču momčad Istoka!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije