Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LIGA

Bogdanović napokon zabijao, Philadephia se emotivno oprostila od Bryanta

Kobe Bryant
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
02.12.2015.
u 08:32

Hezonja i Rudež nisu bili ni na klupi

Bojan Bogdanović i njegovi Brooklyn Netsi napokon su pobijedili, baš kao i Orlando Magic Marija Hezonje u "derbiju Hrvata" protiv Minnesota Timberwolvesa (96:93) Damjana Rudeža. Samo, treneri obje momčadi odlučili su naše reprezentativce ostaviti na klupi.

Nije to najugodnija situacija, posebno za Rudeža koji vrlo vjerojatno već dogodine neće biti u NBA. No za Hezonju ovo je pouka i mlad je pa, ako da još više od sebe na treninzima, trebao bi dobiti svoju priliku. Baš kao što ju je dobio Bogdanović nakon sjajne prve sezone u Netsima, a dobiva ju i dalje u trenucima jedne podosta lošije sezone.

Ali ima vremena, pali su u Brooklynu ovog puta Phoenix Sunsi sa 94:91 i situacija je nešto bolja. Imaju Netsi pet pobjeda u 18 utakmica i sve se može okrenuti pa ćemo ih možda gledati u doigravanju za šest mjeseci. Samo, Bogdanović mora dati više. Ovaj put stao je na sedam poena za 18 minuta igre, ali imao je i sedam skokova, što pokazuje da više radi u defenzivnom smislu. Tako mora nastaviti da bi se vratio u prvu petorku. Problema s učinkom pak nema Brook Lopez koji je zabio 23 uz šest skokova. Kod gostiju je najefikasniji bio Knight sa 26 i sedam skokova dok je Len zabio 13 uz 14 skokova. Phoenix je sad na omjeru 8-10.

Zanimljivije je ljubiteljima košarke svakako bilo u Clevelandu, gdje je gostujući Washington pobijedio 97:85. Zasjenio je u u ovoj utakmici Wall apsolutno sve, pa i LeBrona. Uz 35 poena dodao je deset asistencija i pet ukradenih lopti, bilo ga je posvuda na terenu i suigračima je bilo poprilično jednostavno igrati na taj način. Kod domaćih James je stao na 24 uz 13 skokova, a podbacio je Love sa svega osam. Tek je zadovoljio Dellavedova sa 15. Željno se iščekuje povratak Irvinga, ali i Schumperta. Wizardsi su sad na omjeru 7-8, a Cavsi na 13-5.

Treba spomenuti i da je Philadelphia napokon pobijedila. Nakon 18 poraza zaredom uspjeli su pronaći "žrtvu". Bili su to LA Lakersi predvođeni Bryantom (20) i Clarksonom (19). Ujedno, bio je to derbi začelja jer riječ je o najgorim momčadima svojih konferencija. Naime, Lakersi imaju samo pobjedu više u 17 utakmica i ovih 91:103 sigurno im je teško pao. Dotukao ih je Covington (23), ali i ostali članovi buduće momčadi Darija Šarića bili su vrlo dobri, njih još pet s dvoznamenkastim učinkom u situaciji kad je trener Brett Brown imao njih ukupno deset na raspolaganju. Također, bilo je poprilično emotivno jer Bryant je po posljednji put kao igrač došao u svoju rodnu Philadelphiju. I dobio zaslužene ovacije.

REZULTATI:

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 85:97
Philadelphia 76ers – LA Lakers 103:91
Brooklyn Nets – Phoenix Suns 94:91
Minnesota Timberwolves – Orlando Magic 93:96
New Orleans Pelicans – Memphis Grizzlies 104:113
Portland Trail Blazers – Dallas Mavericks 112:115p (96:96)

>> Golden State i dalje gazi, stigli do 19. pobjede

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije