Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Nažalost, najgore za košarku tek slijedi

Hrvatska - Litva
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
19.09.2018.
u 18:07

Kada najbolji igrač Hrvatske Bojan Bogdanović kaže da nisu imali ideje u napadu, da nisu imali dovoljno uigranih akcija, onda je to jasan znak da je to izbornik kojem igrači ne vjeruju

Dan nakon novog debakla hrvatskih košarkaša i šokantnog poraza od Poljske tražilo se tko je veći krivac. Jesu li to čelnici Saveza Vranković i Rađa, je li to izbornik Anzulović ili igrači poput Stipčevića koji se preplašio kada je trebalo pogoditi tricu za preokret ili Simona koji je u presudnom napadu izgubio loptu.

Iako, da je Hrvatska prava, kakva bi trebala biti s četiri NBA igrača u momčadi, ta jedna ili dvije situacije uopće ne bi presuđivale, već bismo Poljake dobili s 15 razlike.

>> Pogledajte i konferenciju HKS-a nakon dva poraza reprezentacije

Kada najbolji igrač Hrvatske Bojan Bogdanović kaže da nisu imali ideje u napadu, da nisu imali dovoljno uigranih akcija, onda je to jasan znak da je to izbornik kojem igrači ne vjeruju. Sada je već očito da su Rađa i Stojko nakon Skelina promašili i s Anzulovićem.

Ali kad bi barem Anzulović bio najveći problem hrvatske košarke. Ima ih barem deset većih. Najveći je nepostojanje sustava. Jer, kakav je to sustav koji već 15 godina ne može stvoriti vrhunskog razigravača, kakav je to sustav kojem se posljednjih 20 godina gotovo u pravilu događa da talentirane generacije kadeta i juniora nestanu u seniorskoj košarci.

Ne lažimo se, od nekadašnja tri velikana – Cibone, Splita i Zadra – ne funkcionira nijedan. Jedini svijetli primjer klupske košarke je Cedevita, koja sve više ulaže u omladinski pogon i koja ne uzima novac od građana i državnog proračuna kako bi se iz godine u godinu spašavala kao što to čine drugi.

A ono što je možda i najgore u hrvatskoj košarci – liga nam je potpuno je izgubila značaj, žrtvovana je zbog ABA lige. Poljaci, koji su nam prekjučer očitali košarkašku lekciju, imaju 17 klubova u domaćoj ligi, gledanost i kvaliteta lige stalno im raste. A posljedično – i reprezentacija.

>> Pogledajte kako su mladi košarkaši nakon osvojenog zlata zapjevali Lijepu našu u Novom Sadu

Komentara 9

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
19:22 19.09.2018.

Nažalost, najgore za košarko, kontejnerske abonente i kulturne balkanske abstinence tek slijedi jer imamo Hrvatsku.

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
19:12 19.09.2018.

Imamo malo kvalitetnih trenera...neki su dobivali šansu i vraćali se nekoliko puta...samo dva trenera Cibone nisu bili izbornici.....zašto nikada šansu nije dobio Željko Pavličević!!

Avatar Aydemi Popushi
Aydemi Popushi
18:56 19.09.2018.

Notorna glupost je da je ABA unistila hrvatsku kosarku. ABA ligaa je dovela do porasta kvaliteta kosarke u regionu. A jos veca glupost je poredjenje sa Poljskom cija je populacija deseterostruko veca od Hrvatske pa samim tim i baza igraca. Hrvatska, Srpska pa i Slovenacka reprezentacija i klubovi su ziveli od igraca poteklih iz SFRJ. Odlaskom pomenutih, nastupio je vakuum pocetkom ovog veka. Tek nakon 6-7 godina od osnivanja ABA lige, pocinje i uspon nacionalnih selekcija. E sad, sto su Srbija i Slovenija uspele u tome, a Hrvatska ne, to je pitanje za vodece ljude hrvatske kosarke. Po brojnosti i talentu Hrvatska bi trebala biti ispred Slovenije, a sto nije, odgovor je prost. Hrvatska kosarka nema struku i srazmerno velicini, ima previse ABA ligasa cime se ionako oskudan talenat razvodnjava. Nade jos uvek ima, ali je potreban dugorocan plan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije