Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATI U KANADI

Navijački šou: I Ganci pjevali ''Mi Hrvati!'

Whistler Vancouver Navijači
VL
28.02.2010.
u 15:37

Mladi Hrvati bili su toliko raspjevani da su im prilazile strane televizijske ekipe, a mnogi su se s njima htjeli i slikati.

Tijekom Olimpijskih igara u Whistleru nije bilo bučnije navijačke skupine od mladih kanadskih Hrvata. Najviše ih je bilo iz Vancouvera, no došli su neki i iz dalekog Toronta, Edmontona, Winnipega... Dečki iz Vancouvera jučer su imali dvosatni show između dvije utrke, a i svojski su bodrili hrvatske skijaše tijekom njihovih nastupa. Doduše, bodrili su oni i malobrojnu ekipu iz Gane čija je perjanica ovdje marketinški forsirani Snježni leopard, tamnoputi skijaš Kwame Nkrumah-Acheampong.

Nakon što je Kwameov ulazak u cilj proslavio sa suzama radosnicama (“Najvažnije mi je bilo da se ne osramoti padom”), šef olimpijske misije Gane pridružio se hrvatskim navijačima. P. D. Vanderpuye-Orgle skakao je s dečkima u kockastim majicama i skandirao: “Mi Hrvati, mi Hrvati”. Oni su mu uzvratili s “Gana, Gana, Gana” i ponovno potaknuli suze radosnice. U jednom je trenutku Ivan Mustapić, dečko podrijetlom iz Imotskoga, podigao na ramena Kwameova sina, 20-mjesečnog Jasona, a mama Sena nije ni najmanje paničarila. Vidjela je da je riječ o ljudima dobre volje i dobrih namjera.

- Zbog prometnih ograničenja koja kažu da se između 6 i 18 sati osobnim automobilima ne može u Whistler, mi smo se potrudili doći ovamo prije šest. I nije nam žao, želimo se slikati s Ivicom Kostelićem i ostalih našim skijašima – pričao nam je Mile Pavlović, 34-godišnjak čiji su roditelji iz okolice Slunja.

Mladi Hrvati bili su toliko raspjevani da su im prilazile strane televizijske ekipe, a mnogi su se s njima htjeli i slikati. Imali su dečki i svoju internu zafrkanciju. Podijelili su se na simpatizere Dinama i Hajduka i pjevali navijačke slogane.

No, nakon malo podbadanja, uslijedilo bi zdušno ''Hrvatska, Hrvatska'' i ''Ivica, Ivica'' iz oba tabora. Bila je to ugodna spoznaja o tome da hrvatski navijači znaju biti pristojni i simpatični, da znaju širiti olimpijsko bratstvo.

Ključne riječi

Komentara 5

SB
sbb
16:24 28.02.2010.

My boys!!! :))) Tako se to radi, svaka cast!!!!

OB
-obrisani-
21:03 01.03.2010.

Bravo dečki! To samo mogu i znaju pravi ljudi! Mi smo Hrvati! Mi Hrvati!

ŠB
Široki Brijeg
16:17 28.02.2010.

ee moji hrvatii u Kanadi ovi \" pravi hrvati\" će vam ionako ukinuti pravo glasa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije