Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOD U DERBI

Navijači Veleža i Zrinjskog napravili nered u Mostaru

Sukob navijača Valeža i Zrinjskog
Foto: youtube
19.10.2016.
u 13:38

- Ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru

Više desetaka navijača mostarskih Zrinjskog i Veleža sukobili su se u srijedu ujutro u tome gradu, a policija je privela nekoliko izgrednika uoči današnjeg nogometnog susreta osmine završnice kupa BiH u kojemu se trebaju susresti ova dva kluba.

Prema navodima iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije oko 09.00 sati došlo je do otvorenog obračuna te bacanja boca, kamenja i pirotehničkih naprava.

Najprije su se navijači Veleža  iz većinskog bošnjačkog dijela grada prošetali kroz zapadni, većinski hrvatski dio Mostara te su izvikivali pogrdne poruke prema Hrvatskom športskom klubu Zrinjskom i njegovim navijačima.

Nakon petnaestominutne šetnje Veležove navijače je nedaleko središta grada, na križanju ulica Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira, sačekalo više desetaka navijača Zrinjskog te je započelo međusobno bacanje boca, kamenja i pirotehničkih sredstava.

Ubrzo je reagirala policija i rastjerala izgrednike, a ozlijeđenih nije bilo.

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić rekao je kako je policija privela više huligana.

Iz gradske uprave Mostara u srijedu je priopćeno kako će susret Zrinjskog i Veleža, koji je i ranijih godina uvijek izazivao napetosti između Bošnjaka i Hrvata, biti zabranjen ako dođe do većih izgreda.

- Ukoliko dođe do većih navijačkih izgreda, uništavanja materijalne imovine građana i gradske imovine, kao i narušavanja sigurnosti građana, Grad Mostar ubuduće neće dopustiti održavanje utakmica Veleža i Zrinjskog u Mostaru - rekli su iz ureda gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

>> Zrinjski kažnjen s pet utakmica bez gledatelja

 

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kajinx
16:14 19.10.2016.

Jednostavno rješenje: Zabraniti dolazak huligana tamo gdje im nije mjesto.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:13 19.10.2016.

Valež?Od kud je taj klub?

HD
HR-Diaspora
16:51 20.10.2016.

kakvo rjesenje u tom gradu postoji nazalost jednostavno prevelika mrznja zbog proslosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije