Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrepčani u Malagi

Navijači Unicaje uoči Cedevitina dolaska Mršiću: ‘Dobro došao kući’

Cedevita - Budućnost
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/6
14.01.2016.
u 09:54

– Svako gostovanje i svaka euroligaška utakmica za nas su neugodni. Obično igramo protiv momčadi koje su tjelesno jače, a i iskusnije od nas pa svi uvijek govore da smo autsajderi. Zato je svaka pobjeda u Top 16 podvig - rekao je Mršić

Premda su odigrana tek dva kola Top 16 faze, Cedevita je s omjerom 1-1 otišla na putovanje koje bi uvelike moglo odrediti atmosferu u nastavku nastupanja u Euroligi. Nakon što je cedevitaše u nedjelju pregazila Budućnost i nakon što su time posve izgubili priliku da doigravanje u ABA ligi dočekaju kao vodeći, večeras će sigurno motivirano igrati u Malagi (20.45). Zagrepčani u Euroligi igraju puno bolje u gostima. Uostalom, od pet ovosezonskih euroligaških pobjeda, četiri su izborili u gostima pa s izvjesnim optimizmom odlaze u goste i Unicaji.

Atletska momčad

Unatoč tome, Cedevitin trener Veljko Mršić upozorava:

– Svako gostovanje i svaka euroligaška utakmica za nas su neugodni. Obično igramo protiv momčadi koje su tjelesno jače, a i iskusnije od nas pa svi uvijek govore da smo autsajderi. Zato je svaka pobjeda u Top 16 podvig.

Bodovno stanje govori da Unicaja puno bolje igra u Euroligi nego u španjolskom prvenstvu. U prvom su krugu doživjeli samo tri poraza, a i pobijedili su CSKA u gostima, te su bili drugi u svojoj skupini. S obzirom da u Euroligi igraju vrlo često petkom, a već u nedjelju utakmice prvenstva, u ligi češće gube. To je atletski moćna momčad s odličnim šuterima, čije su glavne poluge branič Jackson, šuter Smith, centar Hendrix i krilo Kuzminskas, ponajbolja “trojka” u Euroligi. Osim toga, vodi ih Joan Plaza, trenutačno jedan od najboljih europskih trenera. Cedevitu pak vodi čovjek koji je tri godine igrao za Unicaju i klupska je legenda. Upravo zbog toga lani je Veljku Mršiću priređen izniman doček, a prilikom toga gostovanja bio je tek pomoćnik Jasmina Repeše.

– Za vrijeme klupske himne pustili su kratak film o meni “Dobro došao kući”. U tom trenutku bio sam pun emocija. Sjajno sam se osjećao.

Sjajno se Veljko osjećao u Malagi i za svojih igračkih godina.

– Mislim da sam još najbolji strijelac među strancima. U te tri sezone igrali smo jednu sezonu u Euroligi i dva puta u Koraćevu kupu, u kojem smo u obje sezone igrali u finalu, a jednom smo ga i osvojili, što je Unicaji bio prvi europski trofej.

Mršić je za Unicaju igrao između 1999. i 2002., no u Malagi je još godinama imao kuću.

– Nakon mog igračkog odlaska iz Malage, obitelj mi je ostala živjeti ondje još četiri godine, a ja bih dolazio kada bi mi sezona završila. To je grad iznimno ugodne klime u kojem 11 mjeseci možete sjediti na terasi, no prodao sam kuću prije šest godina.

Veljko nasljednik Plaze?

Nekako slutimo da bi mu uskoro mogao trebati novi smještajni kapacitet u Malagi, jer onog trenutka kada ode Plaza, Mršić će sigurno biti i jedan od kandidata za trenera Unicaje.

>>Cibona dostigla 'minus 24', povela pa izgubila u produžetku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije