Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Feyenoord

Navijači tražili od igrača da izgube!

Steve McClaren
Reuters
20.04.2010.
u 08:54

Na posljednji Feyenoordov trening prije putovanja u Enschede na gostovanje kod vodećeg Twentea, upalo je 150 najžešćih navijača tog kluba. Zahtjev je bio jednostavan:

– Izgubite! Ne želimo da Ajax bude prvak!

Situacija je tim zanimljivija što Feyenoordu za vrat puše (a u nedjelju ga je i pretekao) AZ iz Alkmaara u utrci za mjesto u Europskoj ligi.

Kakav bi uopće mogao biti motiv takva stava, u kojem se klub izlaže riziku neizlaženja u Europu? Prvi je dugogodišnja mržnja između navijača amsterdamskog i rotterdamskog kluba. A drugi je u funkciji prvoga.

Kako piše nizozemski AD, čitajući napise s internetskih foruma, može se pronaći vrlo efikasna taktika. Tako jedan od navijača kaže:

– Ako se Ajax ne plasira u Ligu prvaka, morat će prodati još igrača, a to je za nas odlična stvar.

Normalno, ima i onih koji su apsolutno protiv, pitajući se jesu li više navijači Feyenoorda ili mrzitelji Ajaxa. Klupska uprava smiruje tenzije izjavljujući da navijača na treningu nije bilo više od 50 i da su prosvjedovali samo zbog toga što će se finale kupa s Ajaxom igrati u dvije utakmice.

Usput, Feyenoord je u nedjelju glatko izgubio (0:2) u Enschedeu, a izvještaji govore o nemotiviranom i prilično mlakom Feyenoordu. Twente, koji trenira Steve McClaren (na slici), gotovo je sigurno prvak Nizozemske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije