Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinjeni navijači

Navijači su pobijedili podmuklog bombaša

Navijači
Foto: Twitter
1/12
14.04.2017.
u 00:30

Najbolji odgovor napadaču je igranje utakmice Borussia – Monaco s porukom “Nećeš, razbojniče!”

Uefa je prilično konzervativna organizacija, ponekad i dosta spora u donošenju odluka, pa ne čudi što je njezinoj internetskoj stranici dugo trebalo da objavi da je utakmica Lige prvaka Borussia D. – Monaco odgođena za jedan dan zbog eksplozije, a svi ostali mediji već su “vrištali” zbog toga. Kad je pak Uefa objavila da će se utakmica igrati dan kasnije (jučer), bilo je mnogo onih koji su napali krovnu europsku nogometnu organizaciju. Optuživali su je da nije normalno da se utakmica igra dan nakon što je napadnut autobus jedne momčadi (Borussije), da samo gleda svoja TV prava i da je zanima profit.

Nudim smještaj, sobu...

No, Uefa je donijela dobru odluku, možda ne toliko za igrače jedne i druge momčadi koji su doživjeli šok, pa čak i Monacovi s našim Danijelom Subašićem koji su u nevjerici ostali u svlačionici, jer je ipak upitno kako su se osjećali kad su dan nakon napada išli prema stadionu, kako im je bilo igrati i koliko je to utjecalo na rezultat prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. Pa ipak, da je Uefa trajnije odgodila taj susret, napadač na igrače, na nogomet, na civilizirani svijet bi pobijedio.

Takvi mučki napadi imaju za cilj unijeti nemir, donijeti strah, promijeniti način života. Ovako je bombašu igranjem utakmice rečeno – “Nećeš, razbojniče!”.

Najbolje su mu to rekli i navijači obiju momčadi. Pokazali su što zapravo sport jest i kakav bi trebao biti. Baš kad se dogodi takva nevolja, onda više nema netrpeljivosti, svi se solidariziraju. Čim se na stadionu saznalo da je bila bomba kod autobusa Borussije, navijači Monaca skandirali su “Dortmund, Dortmund”.

Njemački klub brzo nakon odgode utakmice objavio je adresu na koju su se javljali domaći navijači koji su mogli ponuditi smještaj gostujućim navijačima, te navijači Monaca koji su trebali smještaj da bi dočekali odgođenu utakmicu. Neki su nudili sobu-dvije, preporučivali gostima da dođu jer govore i razne jezike, nudili ih jelom i pićem. Čak su i neki hoteli navijačima Monaca koji su imali ulaznicu za utakmicu besplatno nudili smještaj.

I brzo su društvene mreže bile prepune fotografija na kojima su zajedno navijači Borussije i Monaca u domovima domaćina.

Cijeli svijet uz Borussiju

Iz cijelog nogometnog svijeta stizale su poruke podrške Borussiji i njezinu igraču Marcu Bartri. On je trebao igrati u utorak navečer, ali bombaški napad odveo ga je bolnicu na operaciju ruke koja mu je stradala od razbijenog stakla na autobusu. Klubovi, igrači, navijači, svi su se javljali i tako su zapravo i oni pridonijeli obrani nogometa, sporta i svega onoga što sport znači. I dok smo još svi u šoku jer je napadnut nogometni klub i sam nogomet kao jedna od civilizacijskih zabava pa i biznisa, uvjereni smo da će se puno dulje pamtiti reakcija navijača dvaju klubova i njihovo novo prijateljstvo nego taj podmukli čin bombaša kojeg su ovaj put pobijedili sami navijači.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije