Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI FAVORIT

Navijači se pobunili protiv dovođenja Mandžukića! Evo što im smeta

Mario Mandžukić
Foto: PA/Pixsell
1/9
07.07.2020.
u 06:42

Navijači Lokomotiva na društvenim mrežama glasno pobunili zato što čelnici kluba imaju namjeru dati vrlo dobru plaću starijem nogometašu umjesto da, prema njihovu mišljenju, ulože u mlade talente za dugoročno razdoblje.

Nakon što se u katarskom Al-Duhailu nije zadržao ni 200 dana (točno 194), bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić je u potrazi za novim klubom.

Nakon što je u nedjelju na svojim društvenim mrežama objavio da je potpisao dogovor o raskidu ugovora, potvrđeno je ono što se nagađalo pri kraju njegova boravka na Bliskom istoku – Mario je bio zadovoljan financijskim uvjetima i gostoprimstvom u klubu, ali nogometna razina ga ipak nije mogla zadovoljiti.

Ćorluka je spona

Tijekom protekla dva mjeseca kao glavni kandidati za angažiranje našeg iskusnog centarfora bili su turski velikani Fenerbahçe i Beşiktaş, a baš su u slučaju Beşiktaşa turski mediji naglašavali kako je hrvatski stoper Domagoj Vida glavna spona između svojeg kluba i bivšeg kolege iz reprezentacije. Međutim, priče o turskoj su najednom nestale, a pojavila se druga vrlo slična priča u kojoj hrvatski stoper navodno igra ulogu pri angažiranju Mandžukića. Riječ je o moskovskom Lokomotivu čije boje već osam godina brani kapetan kluba Vedran Ćorluka, Mandžukićev vršnjak (obojica imaju 34 godine).

Tu informaciju su rasplamsali ruski mediji, a prvi je do nje došao dopisnik tamošnjeg Betting Insidera Mihail Danšin koji je u uskom kontaktu s ljudima iz kluba. Tvrdi da razgovori između Lokomotiva i Mandžukića traju već mjesec dana te da je situacija posve ozbiljna i profesionalna. Treba i istaknuti da su se navijači Lokomotiva na društvenim mrežama glasno pobunili zato što čelnici kluba imaju namjeru dati vrlo dobru plaću starijem nogometašu umjesto da, prema njihovu mišljenju, ulože u mlade talente za dugoročno razdoblje.

Iako su isto godište, Mandžukić i Ćorluka nisu igrali puno zajedno na klupskoj razini. Taman kad je 2007. Mandžukić došao u redove Dinama, Ćorluka je nedugo nakon toga otišao put Tottenhama. Naravno, vrlo dobro se poznaju iz reprezentativnih dana gdje su u prvoj postavi zajedno zaigrali od prve minute u više od 40 utakmica.

Odmah nakon što je Mandžukić objavio informaciju o prekidu ugovora, Talijani su pisali da postoji šansa i za povratak na Čizmu, točnije u novog prvoligaša Benevento koji vodi još jedan centarfor s pregršt iskustva, Pippo Inzaghi.

No, i ta priča je brzo nestala s vidika kad su Rusi doznali informacije o Lokomotivu, tako da se zasad Moskva u ovom trenutku čini kao najizglednija buduća destinacija za Slavonca.

Traži deveti klub u karijeri

Gdje god Mandžukić nastavi svoj put, to će mu biti deveti nogometni klub u karijeri, nakon Marsonije, Zagreba, Dinama, Wolfsburga, Bayerna, Atlético Madrida, Juventusa i spomenutog Al-Duhaila u kojem je u kratkih šest i pol mjeseci upisao ukupno osam nastupa, od čega pet u prvenstvu, dva u Azijskoj ligi prvaka te po jedan u Crown Prince i u Qatari Stars kupu, a postigao je dva pogotka. Zasad je ukupno u karijeri na klupskoj razini odigrao 517 utakmica te postigao 214 pogodaka, a najefikasniji je bio u Bayern Münchenu (pogodak svakih 128 minuta).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije