Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽU NOVI VLASNICI

Navijači odahnuli, Redsi ne idu u stečaj!

\'Liverpool Football Club\'s Chairman, Martin Broughton (L), Director Ian Ayre (centre L) and Managing Director, Christian Purslow (C), address the media as they leave the High Court in central London
AFP
13.10.2010.
u 21:25

Sud će odlukom prisiliti Amerikance da odmah vrate kredit, to jest da više ne mogu licitirati za prodaju kluba.

Engleski nogometni velikan Liverpool ipak neće završiti u stečaju! Navijači Redsa odahnuli su kada je jučer Visoki londonski sud odbio zahtjev aktualnih vlasnika engleskoga nogometnog velikana Liverpoola, Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta, za blokadom kupoprodajnog procesa njihova kluba. Sudac je presudio u korist Royal Bank of Scotland (RBS), jedne od najvećih otočkih bankarskih institucija i najvećega klupskog vjerovnika, kojem Liverpool duguje 237 milijuna funti za otplatu kredita. Rok za to Amerikancima je istjecao u petak 15. listopada, a da je sud presudio u njihovu korist, RBS bi pokrenuo stečajni postupak, što bi klub automatski, po premijerligaškim pravilima, ostavilo bez devet bodova na ljestvici.

Ta će odluka prisiliti vlasnike da što prije prodaju klub.

– Žalit ćemo se na odluku suda koja prisiljava moje klijente da odmah prodaju klub, i to po znatno nižoj cijeni. Tako su ostali bez stotinjak milijuna funti – rekao je odvjetnik sadašnjih vlasnika Keith Oliver.

Singapurac nudi najviše

Zloglasni Amerikanci Hicks i Gillet tako će ubrzo postati bivši, no u klub bi mogli stići novi Amerikanci. Zasad najozbiljnija ponuda stigla je od američke tvrtke New England Sport Ventures (NESV) koja je spremna izdvojiti 300 milijuna funti.

U ponedjeljak se u borbu za Liverpool uključio i singapurski biznismen Peter Lima koji nudi 320 milijuna funti, te još dodatnih 40 milijuna menadžeru Royu Hodgsonu za nova pojačanja.

Iz RBS-a su na sudu dokazali da Amerikanci opstruiraju legitiman kupoprodajni proces koji će spasiti klub od dužničkog ropstva.

Tražili 600 mil. funti

Amerikanci su, podsjetimo, prošlog travnja istaknuli astronomsku cijenu od 800 milijuna funti, koju su ubrzo spustili na razumnijih, ali i dalje pretjeranih, 600 milijuna. Hicks i Gillet tvrde da će odlukom londonskog Visokog suda izgubiti oko 144 milijuna funti u odnosu na uloženo.

Ključne riječi

Komentara 1

SK
skockany
22:21 13.10.2010.

govna američka kapitalistička.nedajmo Dinamo nikakvim tajkunima i koorporacijama.nikakvo dioničko društvo i slična sranja za pranje love.nek nam uzor uređenja kluba bude Barca ili Bayern

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije