Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPD Zagreb

Navijači, dođite u Arenu pozdraviti šest naših srebrnih igrača s EP-a!

07.02.2020.
u 13:45

Možemo igrati na kartu kako će Flensburg doći opušten jer im Liga prvaka nije toliko bitna kao domaće prvenstvo. A opet s druge strane nemaju toliko puno bodova da budu mirni kako će se plasirati u osminu finala. Ako ih pobijedimo, imat ćemo pet, a oni samo dva boda više. Tako, treba biti oprezan – istaknuo je Veselin Vujović

Rukometaši PPD Zagreba u subotu će u zagrebačkoj Areni ugostiti njemački Flensburg, u nastavku igranja po skupinama u Ligi prvaka. Za “plinare” je susret izuzetno bitan jer pobjedom ostaju u krugu kandidata za plasman među 16 najboljih. U slučaju poraza Liga prvaka bit će završena priča, barem što se tiče plasmana u osminu finala.

Upravi nije toliko bitno

– Zanimljivo da je meni i igrači to ključna utakmica, a uprava kluba ne misli tako. S obzirom na sve što se izdogađalo ove sezone upravi je primarno osvojiti domaće prvenstvo i kup, a sve ostalo je samo bonus. Dakle, mi ćemo napraviti sve da u subotu pobijedimo. Jer, samo pobjedom ostajemo u utrci jer sam svjestan da na gostovanjima u Parizu i Barceloni ne možemo do bodova. Što se tiče Flensburga, oni su imali velik broj reprezentativaca na Europskom prvenstvu, ondje im se ozlijedio Norvežanin Rod, ali i dalje imaju jaku momčad, što su pokazali u nastavku njemačkog prvenstva kada su lakoćom pobijedili jaki Magdeburg. Sad, možemo igrati na kartu kako će Flensburg doći opušten jer im Liga prvaka nije toliko bitna kao domaće prvenstvo. A opet s druge strane nemaju toliko puno bodova da budu mirni kako će se plasirati u osminu finala. Ako ih pobijedimo, imat ćemo pet, a oni samo dva boda više. Tako, treba biti oprezan – istaknuo je Veselin Vujović, trener “plinara”.

Srebro Hrvatske na EP-u trebalo bi značiti i dobru posjećenost protiv Flensburga?

– To bi tako trebalo biti. Ipak u PPD Zagrebu igra šest igrača koji su osvojili medalju (op.p. Mandić, Ašanin, Horvat, Hrstić, Ravnić i Šipić). Bolja pozivnica od toga da pozdrave te igrača ne treba. Imamo i nekoliko novih igrača koji će biti zanimljivi gledateljima kao što su Milo Božović, Nikola Grahovac i Zvonimir Srna koji je za mene najugodnije iznenađenje zimskih priprema. Brz je na nogama, zna igrati, a u obrani je jako, jako dobar – rekao je Vujović.

Kako ste zadovoljni ekipom za sljedeću sezonu?

– Nisam sto posto zadovoljan. Da je bilo po nekakvom mom kriteriju, došli bi neki drugi igrači. No, mi smo morali uzeti ono što se nudilo na tržištu, a što je financijski bilo prihvatljivo. Tako smo potpisali Žigu Mlakara kojeg sam trenirao u slovenskoj reprezentaciji. Na crtu nam se vraća Burić, na krilu smo dobili mladog reprezentativca Matanovića. U planu je još jedan desni vanjski – rekao je Vujović.

Nikad lakše do zlata

Pratili ste Europsko prvenstvo?

– Naravno, gledao sam dosta utakmica. Nisam vidio ništa novoga. Dvije najbolje utakmice koje sam gledao, bez lažne skromnosti, bile su one između Hrvatske i Njemačke i između Hrvatske i Norveške. Šteta, nikad lakše Hrvatske nije mogla doći do zlatne medalje. Opet, drugo mjesto je velik uspjeh – istaknuo je Vujović.

Kvalifikacije za OI?

– Uh, bit će jako teško pored domaćina Francuske i Portugala koji je u velikom uzletu – zaključio je Vujović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije