Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dao ostavku

Navijači Crvene zvezde već zovu: 'Žuti, vrati se k nama'

Slaven Bilić, Robert Prosinečki
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
11.11.2013.
u 08:00

– Ja sam odgovoran za loše rezultate Kayserispora. Razgovarao sam s predsjednikom i igračima i priopćio im svoju odluku

Broj 13 bio je nesretan za Roberta Prosinečkog. Naime, nakon toliko mjeseci otišao je s klupe turskog Kayserispora. Ponio se gospodski, ostavku je dao sam nakon što i desetu prvenstvenu utakmicu zaredom nije uspio pobijediti. Zapravo, jedinu pobjedu ostvario je na početku prvenstva protiv Sivasspora, a nakon toga je ubilježio tri remija i čak sedam poraza.

– Ja sam odgovoran za loše rezultate Kayserispora. Razgovarao sam s predsjednikom i igračima i priopćio im svoju odluku da dajem ostavku na mjesto trenera – rekao je Prosinečki.

Sudbina ili ne, ali Prosinečkom je presudio Slaven Bilić, jer Žuti je ostavku podnio baš nakon subotnjeg poraza (0:3) protiv njegova Beşiktaşa. Utakmica je obilovala grubim startovima pa je sudac morao pokazati čak 11 žutih te jedan crveni karton (igraču Beşiktaşa Ramonu).

Zanimljivo, Žuti je ljetos imao baš ponudu Beşiktaşa, no odlučio je ostati vjeran svom klubu, a kasnije je izjavio da mu je drago što je klupu Beşiktaşa preuzeo baš Bilić. Bivši igrač Reala i Barcelone na klupi turskog kluba proveo je točno 40 utakmica, u kojima je ubilježio 16 pobjeda, 9 remija i 15 poraza. Prošlu sezonu ostvarivao je sjajne rezultate, klub je sa 15. mjesta u turskom prvenstvu doveo na peto, što je bio najveći uspjeh u povijesti kluba.

No ove sezone nije uspio ponoviti takve rezultate, već je nakon 11. kola prikovan za posljednje, 18. mjesto, sa svega šest osvojenih od moguća 33 boda. Ostavku Prosinečkog popratili su i svi srpski mediji, a zanimljivo, mnogi navijači Crvene zvezde odmah su počeli zazivati njegov povratak na Marakanu. No od toga sigurno neće biti ništa. Uostalom, Zvezda još duguje Prosinečkom oko 120.000 eura za vrijeme provedeno na klupi (od prosinca 2010. do kolovoza 2012.). Zanimljivo, i u Zvezdi je Žuti sam dao ostavku.     

Komentara 5

VK
vječni krojf
09:44 11.11.2013.

Prosinecki je napravio gresku sto nije na vrijeme napustio klub koji nije imao neke izglede u buducnosti.Proslosezonski rezultati su bili samo privremeni bljesak.

DR
dragogera
09:44 11.11.2013.

Robi je bivsi reprezentativac hrvatske,protjeran te osporavan.jedan od rijetkih Koji su igrali za real I barcu.karakteran ,ne stidi se svoje majke(srpkinje),te vremena provedenog u beogradu.neki bi bili sretniji da svaki put kad je otisao preko,da je prekinuo karijeru,te sjeo u birtiju .covjek se bori za svoje mjesto pod suncem I to na posten nacin.zato mu ostanu duzni veliki hrvati I veliki srbi.

RI
Ricky22
10:16 11.11.2013.

Zuti je legenda. A stozer slavena bilica je krenuo nizbrdo kad je zuti otisao u zvezdu,tog dana je hrvatska reprezentacija pocela igrati lose sve do istambula i 0-3.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije